En Sıcak Konular

Serter, faturalarını kime ödetiyor?

7 Ekim 2007 13:17 tsi
Serter, faturalarını kime ödetiyor? CHP İstanbul Milletvekili ve eski İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'e şok suçlama. Serter telefon faturalarını üniversite vakfına mı ödetiyor? Vakfın hesabını inceleyen müfettişler ilginç bilgilere ulaştı.

CHP Milletvekili ve İstanbul Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Nur Serter'e, üniversite vakfı tarafından usulsüz telefon verildiği ve faturalarının ödendiği ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili ve eski İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'e şok suçlama.

İstanbul Üniversitesi bünyesinde faaliyette bulunan "Dr. Ziya Gün İstanbul Üniversitesi'ne Yardım Vakfı"nın hesaplarını inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişleri Prof. Dr. Nur Serter hakkında ilginç bilgilere ulaştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Baki Zaza tarafından hazırlanan 9 Mart 2007 tarihli denetim raporuna göre; İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nur Serter'e ait cep telefonunun vakıf tarafından kanunlara aykırı bir şekilde ödendiği belirlendi.

Denetim raporunda, Prof. Dr. Nur Serter'in vakıf yönetiminde bulunmadığı ve vakıfla ilgili herhangi bir görevinin olmadığı halde kendisine telefon tahsisi yapıldığı ifade edildi. Telefonun aynı zamanda vakıf başkanı olan dönemin rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu tarafından kendisine verildiği ve faturaların iki yıl boyunca otomatik olarak ödendiğini tespit edildi.

FAİZİYLE GERİ ÖDEYECEK

Raporda ayrıca, Prof. Dr. Serter için 2003-2005 yıllarını kapsayacak şekilde 2 bin 356 YTL 70 Ykr, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Darendeliler için 2003-2004 yıllarını kapsayacak şekilde 2 bin 173 YTL, faturanın ödendiği ortaya konuldu.

Raporun tamamlanmasının hemen ardından yapılan anlaşma gereği Serter ve Darendeliler borçlarını Kasım ayı sonuna kadar taksitle ödeyecek. Dr. Ziya Gün Vakfı Müdürü Enver Yalçın, her iki ismin borçlarının yasal faizleriyle birlikte 3'er bin YTL civarında olduğunu ifade etti.

Yalçın, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili seçilen Serter'in Ankara'daki yoğun gündemi nedeniyle taksitlerini aksattığını ancak şu anda sorun olmadığını da sözlerine ekledi. Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, hakkında hazırlanan raporla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı.

Bugün

 



Bu haber 1,490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs