En Sıcak Konular

Bombacıyı ayakkabıları ele vermiş

7 Ekim 2007 12:54 tsi
Ankara'da 11 Eylül'de Kurtuluş'taki çok katlı otoparkta dedektör köpeğin yaptığı aramada bulunan bomba yüklü minibüse ilişkin polis önemli ipuçlarına ulaştı.

Eskişehir'de yakalanan zanlı İdris N.'nin ayağındaki spor ayakkabıda TNT izleri bulundu. TNT tozunun minibüsteki düzenekte kullanılan TNT ile aynı olup olmadığını belirlemek için inceleme başlatıldı. Otoparkın bir görevlisi de İdris N.'yi teşhis etti.

Polis, olayın ardından Van, Diyarbakır ve Şırnak kırsalındaki bazı PKK'lıların bombalı minibüsle bağlantılarının bulunduğunu saptamıştı. Bomba düzeneğine yerleştirilen üç ayrı cep telefonundaki SIM kartlarını inceleyen polis, yapılan telefon görüşmelerinden hareketle önce Alpaslan Özkan adlı öğrenciyi gözaltına almış, düzenekteki bir SIM kartın kendisine ait olduğunu kabul eden Özkan, kendi adına kayıtlı başka bir SIM kartını İdris N.'ye verdiğini anlatmıştı. Bunun üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde bilgisayar öğrenimi gören İdris N. de tutuklanmıştı.

10 telefon, 17 SIM kart
PKK'nın gençlik örgütlenmesi olan YÖGEH'te faaliyet gösterip bazı eylemlere katıldığı gerekçesiyle 2005'te tutuklanarak 6 ay cezaevinde kalan İdris N.'nin üzerinde yapılan aramada 10 adet cep telefonu ile 17 ayrı SIM kart bulunduğu belirtildi. Giydiği pantolunun kemer kısmındaki gizli yerde de SIM kart bulunduğu belirtilen İdris N., kendisini telefoncu dükkanı açacağını iddia ederek savundu.

PKK yöneticisi kullanmış
Ele geçirilen telefonlardan birini PKK'nın Kuzey Irak'taki silahlı kanadının sorumlusu "Dr. Bohaz Erdal" kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'in kullandığı anlaşıldı. SIM kartlardan birinin de daha önce başka bir PKK'lının Hüseyin ile yaptığı görüşmede kullanıldığı tespit edildi.
İdris N.'nin ayrıca bir süre önce örgütün kırsal kadrosunda görev yaptığı ve Kuzey Irak'taki kamplara gidip geldiği ortaya çıktı.

Mekap'taki tozun sırrı
İdris N.'yi sorguya alan polis, zanlının yolculuk sırasında giydiği Mekap marka spor ayakkabısının altındaki tozdan şüphelendi. Yapılan incelemede spor ayakkabıda TNT tozları bulundu. TNT’nin bombalı minibüsteki düzenekte kullanılan TNT ile benzer özellikler içerip içermediği araştırılıyor.
PKK'lı teröristlerin sıkça kullandığı Mekap ayakkabıyı İdris N.'nin de giymesi dikkat çekerken, zanlının Eskişehir'de arkadaşlarıyla kaldığı evde yapılan aramada da aynı ayakkabıdan bir çift daha bulunduğu öğrenildi.

Yüzleştirme tuttu
İdris N., bombalı minibüsün park edildiği otoparkın bir görevlisince de teşhis edildi. Soruşturma Savcısı Cemil Tuğtekin'in bizzat yaptığı yüzleştirme sırasında, görgü tanığı otopark görevlisi, aynalı camın ardında sıralanan kişiler arasındaki İdris N.'yi hemen teşhis etti. Teşhis, soruşturma dosyasına da girdi.

Polise bilgi verdi
Bu tespitler üzerine İdris N.'nin, susma hakkına son verip bazı önemli bilgileri polise anlattığı öğrenildi. Milliyet’e bilgi veren üst düzey bir yetkili, İdris N. ile bağlantısı tespit edilen iki kişinin daha arandığını ifade ederken, eylemin PKK tarafından organize edildiğinin kesinlik kazandığını bildirdi.

Milliyet
 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs