En Sıcak Konular

İşte Uzan'ın dinlenen uydu konuşması

7 Ekim 2007 11:52 tsi
İşte Uzan'ın dinlenen uydu konuşması

Cem Uzan'ın, Türkiye'ye baskı yapması için AB Komiseri Verhaugen'e en güzel asistanını gönderdiği ortaya çıktı. İşte Cem Uzan'ın, teknik takibe takılan uydu konuşmaları:

Bugüne kadar 'yurtdışında hisse senedim ve param yok' diyen Cem Uzan'ın, İsviçre ve Almanya'da danışmanları ve Alman avukatlarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, gerçeği söylemediğini ortaya çıkardı.

Uydu telefonuyla yaptığı çoğunluğu Almanca görüşmeleri bir bir deşifre edilen Uzan, kendisini "Herr (Bay) Uzan” diye tanıtıyor, para ve hisse senetlerinin kendisine ait olduğunu itiraf ediyor, hayatını tehlikeye atmak için askere gönderilmek istendiğini, Enerji Bakanlığı'na baskı yaptığını anlatıyor.

Cem Uzan ve Genç Parti Başkan Yardımcısı Emin Şirin, İmar Bankası soruşturması kapsamında geçen Temmuz ayında İsviçre'de tespit edilen nakit para ile Çeaş-Kepez hisse senetleri ve altınların Uzanlara ait olduğunu yalanlamıştı. Şirin, Cem Uzan'ın İsviçre'de herhangi bir bankada parası ve hisse senedi bulunmadığını ve İsviçre operasyonunun gerçeği yansıtmadığını anlatmıştı.

Genç Parti liderinin uydu telefonuyla yaptığı görüşmelerin mahkeme kararıyla dinlenmesi sonucu, devlete 9 katrilyonluk yük getiren İmar Bankası ve ÇEAŞ-Kepez soruşturması ve Uzan'ın özel yaşamına ilişkin ilginç ve önemli ayrıntılara ulaşıldı.

Telefonlarının İnterpol ve diğer ilgili birimler tarafından dinlenmemesi için 'gizli' hattan konuşmayı tercih eden Cem Uzan'ın, anekdotlar halindeki konuşmalarında, ilginç değerlendirmeler yer alıyor. İşte her telefon konuşmasında kendisini "Herr Uzan' diye tanıtan Cem Uzan'ın, teknik takibe takılan uydu konuşmaları:

SENETLER BENİM

Cem Uzan, Dr. Müller adındaki bir kişiye, bankasına el konduktan sonra kendisi ve ailesiyle ilgili olarak, İsviçre ve Türkiye'deki süreçleri ayrıntılarıyla anlatarak çözüm yolları arıyor.

Uzan: Sayın Müller, bakanlığa ve orada çalışan memurlara erken uyarı yazısı giderse çok iyi olur.

Dr. Müller: Herr Uzan, İsviçre'nin sizin açacağınız davalar karşısında yetkili olup olmadığı hususunda bir sorum olacaktı. Biliyoruz ki sizin İsviçre'de birtakım hisse senetleriniz var. Sayın Uzan, hisse senetleri sizin adınızaydı değil mi? Ya da ailenizin adına?

Uzan: Evet.

Dr. Müller: Bu demektir ki bu şekilde İsviçre'de bir dava açılabilir. Sizin ya da aileniz tarafından dava açılabilir.

Uzan: O zaman tabii ki. Ayrıca şu polis baskını olayı, evde olan baskına gelince (Pamukova), bu baskın bize bir şekilde yardımcı oldu aslında. Çünkü hisse senetlerinin bir bölümü evde bulundu ve polis tarafından el kondu. Hisse senetlerinin İsviçre'de olup olmadığını hiçbir şekilde ispatlamamıza bile gerek yok. Öyle değil mi?

BAKANLIĞA BASKI

Uzan, el konulan ÇEAŞ-Kepez hisse senetlerini kurtarmak için baskı kurulmasından da bahsediyor. İsviçre'deki aleyhine açılan davalarda hakimlerin, karar vermeden önce Türk mahkemelerindeki gelişmeleri izleyeceğini belirten Cem Uzan, aslında Türkiye'de Enerji Bakanlığı'na dava açılması gerektiğini anlatıyor.

Uzan: Türkiye Cumhuriyeti'ne değil, Enerji Bakanlığı'na baskı uygulanması gerekir. Size (Müller), içinde birçok bürokratın isminin bulunduğu bir liste vereceğim. Listedekilere karşı dava açabiliriz ama mahkeme aşaması süresince hükümet değişebilir ve bu kişilerin yerine başkaları gelebilir. Bu da bizim işimize yaramaz. Biz, kazanma ve kovulma korkusu olan birilerine, konunun anlaşma yoluyla çözülmesi için baskı yapmalıyız. Böyle bir şeyi daha önce, bir kez yaptım. Bu kişilerin isimlerini söylersem, İsviçre'de çok büyük dava söz konusu olur. Tabii ki yüzleri kızaracaktır. Aslında Türk Devleti'ne değil de Enerji Bakanlığı'na karşı dava açmamız gerekir.

Verheugen'a rica mektubu

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Başkanı Guenter Verheugen'e, 2004 yılında Türkiye'ye geldiği sırada Cem Uzan'ın 'güzel asistanı' aracılığıyla bir mektup gönderiliyor. Uzan, Dr. Thomas Müller adında yurtdışında hukuk işlerini yürüten birisiyle görüşüyor.

Uzan: Geçen hafta burada olan Verheugen'a 1.5 sayfa kadar, kısa bir mektup yazdım ve kadın asistanlarımdan birini mektubu elden vermesi için Ankara'ya yolladım. Bay Verheugen'ı kaldığı otelin lobisinde bekleyen asistanım o kadar şık ve güzel giyinmişti ki dışarıya karşı, otelin sahibi olduğu ve Bay Verheugen'i karşılamak için orada bulunduğu izlenimini vermiş. Kolayca yanına yaklaşmış ve Verheugen'e gönderdiğim mektubun içeriğinden söz etmeye başlamış. Mektupta "Lütfen benim şu andaki durumumu göz ardı ederek değerlendirin. Siz her türlü suçlamayı bana yapabilirsiniz" şeklinde ifadeler olduğunu anlatmış. Verheugen da mektubun kalan kısmını okuyacağını ve elinden geleni yapacağını söylemiş.

HAYATIM TEHLİKEDE

Seçimden önce yürütülen kampanyalarla kendisini askere göndermeye çalıştıklarını da anlatan Cem Uzan 'askerlik' konusunda şöyle konuşuyor: Uzan: Benim hayatım tehlikede, burada ölüyorum. Çeaş ile Adabank, Telsim, Star'la ilgili olanlar orada anlatılacaktır. Partimle ilgili seçim propagandaları gibi. Ve ve ve arabamı aldıkları gibi.. Bunların hepsini sırayla gözünüzün önüne getirdiğinizde, beni askere yollamak istemeleri ve orada benim hayatımın tehlikede olacak olması.. Aslında askeri kanuna baktığımızda 51 yaşın üzerinde iseniz rezerve olarak dahi çağrılamazsınız . Ancak ben söz konusu olduğum için Parti Başkanlığı'ndan istifa etmem gerekecek.

Yeni Şafak
 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs