En Sıcak Konular

Çölaşan kovulma öyküsünü yazdı

7 Ekim 2007 09:19 tsi
Çölaşan kovulma öyküsünü yazdı
Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan"ın 22 yıl görev yaptığı ve özdeşleştiği Hürriyet Gazetesi"nden kovulması geçtiğimiz yaza damga vuran en önemli olaylardan biriydi. Emin Çölaşan Hürriyet'ten çıkarılış öyküsünü kaleme aldı.

Muhalif yazıları nedeniyle Hürriyet"ten kovulan Emin Çölaşan gazeteden çıkarılış öyküsünü yazdı. "Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi" adlı kitap salı günü piyasaya çıkıyor.

Ben hükümet aleyhine yazdıkça Ertuğrul kızıyordu. Yine aramaya başladı: Niye yazıyorsun bunları be kardeşim, bin defa rica ettim yazma diye. Ondan sonra başımıza bela açıyorsun. Geliyorum Ankara"ya... 16 Ocak 2007 Salı günü Ertuğrul Ankara"ya geldi ve derhal konuya girdi...

Hürriyet"te 22 yılın son perdesini yazdı

Geçtiğimiz ağustos ayında tam 22 yıl görev yaptığı Hürriyet Gazetesi"nden kovulan Gazeteci Yazar Emin Çölaşan"dan çok konuşulacak bir kitap. Çölaşan, "Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi" isimli kitabında Doğan Grubu"ndan ayrılışa götüren süreci tüm ayrıntılarıyla yazdı. Çölaşan"ın Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök"le yaşadığı diyaloglar kitapta yer buldu

Gazeteci-Yazar Emin Çölaşan"ın 22 yıl görev yaptığı ve özdeşleştiği Hürriyet Gazetesi"nden kovulması geçtiğimiz yaza damga vuran en önemli olaylardan biriydi. Olayla ilgili çok şey yazılıp, çizildi. Çölaşan, Doğan Grubu"nda geçirdiği 22 yılı ve işten kovulma sürecini tüm ayrıntılarıyla "Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi" isimli kitabında anlattı.

Kitabında, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök"ü “Başöğretmen” olarak nitelendiren ve yazılarına yapılan müdahaleleri anlatan Çölaşan, patronu Aydın Doğan"dan bizzat ve Özkök aracılığıyla gelen uyarıları da diyalog diyalog açıklıyor. Bilgi Yayınevi"nden 208 sayfa olarak çıkan kitabı Çölaşan iki ayda hazırladı.

AYDIN DOĞAN"DAN "FIRÇA" MEKTUBU

Kitaptaki en önemli bölümlerden biri de AKP"nin 8 aydır iktidarda olduğu 24 Temmuz 2003"te Aydın Doğan"ın Çölaşan"a yazdığı mektup. “Sevgili Emin” diye başlayan ve “Gözlerinden öperim” diye bitirdiği “fırça” mektubunda Aydın Doğan kibarca şu uyarılarda bulunuyor:

“.... Bugün denizde yüzerken iki önemli arkadaşım bana şu suali sordu: "Yahu Emin Çölaşan yıllardır İ. Melih"i yazar, onun fakir çocuklara dağıttığı 150 futbol topunu. Herkes "Emin Bey soyguncularla hiç uğraşmıyor" diyor. Tabii cevap vermekte zorlanıyorum. Evet Emin, 25 yıl sonra sana böyle bir mektup yazmak durumunda kaldım...”

ERTUĞRUL ÖZKÖK: Gazetecilik değil cambazlık yapıyorum

Çölaşan kitapta Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök"le olan kavgalarını ve diyaloglarına da geniş yer veriyor. Çölaşan Özkök"ün kendisini her seferinde sırtından vurduğunu anlatıyor.

Ertuğrul Özkök"ün, bir görüşmede anlattıkları ise şoke ediyor:

“Ben aslında gazetecilik yapmıyorum burada biliyor musunuz? Ben cambazım cambaz. Cambazlık yapıyorum. Benim zamanımın yüzde 80"i cambazlıkla geçiyor. Benim karşımda patron var. Kızları var, damadı var.”

Beni böyle kovdular ey halkım


Aydın Doğan Çölaşan"a ilk uyarısını ne zaman ve nasıl yaptı?
Çölaşan işten atıldıktan sonra ilk nereye gitti?
Özkök"ün Cumhurbaşkanlığı için oyun planı neydi?
Özkök, bir yemekte kaç çeşit şarabı deneyip beğenmedi?
AKP"nin seçim başarısından sonra Özkök"ün tepkisi ne oldu?
“Aydın Doğan, hükümete kinleniyor” derken kastedilen neydi?
Aydın Doğan, Çölaşan"ın hangi yazısını affetmedi ve küstü?
Özkök"ün “Gözünü seveyim hakkında yazma” dediği kişi kim?

akşam



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs