En Sıcak Konular

Amerika yeni fark ediyor: Blacwater aşırı güç kullanmış!

5 Ekim 2007 20:55 tsi
Amerika yeni fark ediyor: Blacwater aşırı güç kullanmış! Amerikan askeri raporlarının, Irak’ta 11 kişinin ölümüyle gündeme gelen özel güvenlik şirketi Blackwater elemanlarının herhangi bir kışkırtma olmadan ateş açtığına ve aşırı güç kullandığına işaret ettiği belirtildi.

Washington Post gazetesi, adını açıklamadığı askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, askeri raporların Irak hükümetinin Blackwater firmasının kusurlu olduğu yönündeki yaklaşımını desteklediğinin görüldüğü belirtildi. Yetkili, ateş açılan sivillerin silahı olmadığını, Irak polisinin ya da yerel güvenlik görevlilerinin ateş açmadığını kaydetti.

Bağdat’ta 16 Eylül’de 11 Iraklı sivil, Blackwater güvenlik elemanları tarafından öldürülmüştü. Blackwater, elemanlarının meşru müdafaa çerçevesinde ateş açtığını söylüyor. Iraklı görgü tanıkları ise, kışkırtıcı bir durum olmamasına karşın Blackwater elemanlarının ateş açtığını savunuyor.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, özel güvenlik şirketi Blackwater’ın Bağdat’ta 11 Iraklının ölümündeki rolünü araştırmak üzere Irak’a bir ekip göndereceğini açıklamıştı.

BLACKWATER’DAN SONRA ÖZEL BİR TASARI
Özel güvenlikçiler, yasal boşluklar nedeniyle Irak’taki faaliyetleriyle ilgili olarak ne Irak’ta ne de ABD’de yargılanabiliyor. Ancak, bu yakında değişebilir. Irak hükümetinin bu yöndeki girişimleri sürerken, ABD Temsilciler Meclisi, Irak’ta suç işleyen özel güvenlikçilerin ABD’de yargılanmalarını sağlayacak bir tasarıyı kabul etti.

Beyaz Saray’ın karşı çıktığı tasarı, Amerikan özel güvenlik şirketi Blackwater adına çalışan korumaların Bağdat’ta karıştığı olayın ardından sunulmuştu.



Bu haber 276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,346 µs