En Sıcak Konular

Erdoğan Bush'a ne dedi?

5 Ekim 2007 16:13 tsi
Erdoğan Bush'a ne dedi? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush'u arayarak Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarının ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi halinde, neler olacağını anlattı...

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin inisiyatifi doğrultusunda gündeme alınacak tasarı, prosedür gereği ilk olarak 10 Ekim'de Dış İlişkiler Komitesi'nde görüşülerek oylanacak.
 
Tasarı, Türkiye'den ABD'ye tasarıyı önlemek için gelecek olan parlamenterler heyetinin Washington'a ulaştığı gün Temsilciler Meclisi'nin gündemine sevk edilecek.
 
Tasarının, bir sonraki hafta ise Genel Kurul gündemine salt çoğunluk üzerinden oylanması bekleniyor. 435 sandalyeli amerikan temsilciler meclisi'nde, 225 isim tasarıyı destekliyor.
 
Tasarının geçmesine taraftar olmadığı belirtilen Demokrat Parti California Milletvekili Tom Lantos'un, tasarıyı engellemek için fazla şansı olmadığı kaydediliyor.
 
Amerikan - Türk Konseyi Başkanı Brent Scowcroft da, tasarının kabulünün iki ülke arasındaki ticari ilişkilere 'zarar' vereceğini vurguladı.
 
Scowcroft, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Türk Dostluk Grubu üyesi milletvekillerine mektup gönderdi, tasarının kabulünün doğuracağı sıkıntılar konusunda Temsilciler Meclisi'nin diğer üyelerini 'uyarmalarını' istedi.
 
Tasarıyı 'gereksiz bir siyasi eylem' olarak niteleyen Scowcroft, "Müttefikimizin çıkarlarını önemsemek, etiğe aykırı değildir" dedi.
 
Temsilciler Meclisi 10 Ekim'de, Ermeni soykırımı tasarısıyla birlikte terör örgütü PKK'yı kınayan bir tasarıyı da oylayacak.

CNNTurk



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs