En Sıcak Konular

Orakoğlu: Devlet PKK'nın tuzağına düşüyor!

5 Ekim 2007 16:05 tsi
Orakoğlu: Devlet PKK'nın tuzağına düşüyor! Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, PKK'nın son dönemde saldırılarının artış nedeninin arkasında yatan nedenleri açıkladı. Orakoğlu'na göre, tuzağa düşülüyor.

Şırnak'ta PKK terör örgütünün düzenlediği saldırıda 12 masum köylünün katledilmesinin ardından gündeme gelen soruları yanıtlayan Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hilal TV’de Feridun ve Arzu Erdoğral’ın sorularını yanıtlayan Orakoğlu, şunları söyledi:

"PKK örgütü son dönemde güvenlik güçlerinden çok ciddi darbeler yedi. Biliyoruz ki yapmak istedikleri bazı eylemler güvenlik güçlerinin önleyici tedbirler kapsamında önlendi. Ayrıca PKK örgütünün çok ciddi bir biçimde dış güçlerle bağlantılı olarak yani bizimle dost ve müttefik görünen bazı ABD, İngiltere, Almanya gibi birçok ülkelerin kontrolünde olduğu ve örgüt içerisinde çok ciddi parçalanmalar olduğu gözüküyor.

Cafeiyaset'in haberine göre, örgüt bu durumda dış desteğini kaybetti. İçerde de çok ciddi darbeler yemesinden dolayı örgüt şuursuzca saldırmaya başladı diyebiliriz. Tabi şöyle düşünmemiz de gerekiyor. PKK örgütünün bir maşa olduğunu diğer programlarda da söylemiştik. Çünkü dikkat ederseniz uzun yıllardan beri örgüt eylemlerini zaman zaman keserek, kendi kendine ateşkes ilan ederek ve daha sonrada çok ciddi anlamda bu ülkede kan akıtarak eylemlerini sürdürüyor. Bunun arkasında Türkiye’ye kendi iç sorunlarıyla uğraştırma gibi bir strateji yatıyor.

"PKK, ABD VE BATI'NIN MAŞASI"

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin bazı subaylarının bilginiz üzere kandil dağına gittikleri medyaya yansımıştı. Sık sık gittikleri hatta bu örgütün elinde ABD silahlarının olduğu devlet yetkililerinin en üst kademesi tarafından dillendirildi. İstihbarat bilgileri olarak ta medyaya yansıdı. Yine İsrail’in, Almanya’nın çeşitli Avrupa Ülkelerinin hem uluslar arası terörizmle mücadele etmek için çaba harcadıkları gibi göründükleri ancak hedef almış oldukları ülkelerde kaos yaratmak üzere uluslar arası terörizmi destekledikleri görülüyor.

Şimdi bizde de maalesef PKK örgütü Türkiye’de bir maşa olarak kullanılmakta. Aslında Avrupa’da bu örgütü çok ciddi anlamda kullanabilmek için birbirleriyle mücadele ettiklerine dair, Osman Öcalan’ın, Örgütün ikinci isminin çok ciddi ifadeleri var. Yani bu mücadele en başta Avrupa birliği ülkeleriyle ABD arasında gözüküyor. Yakın bir zaman öncesi Fransa ve birçok Avrupa ülkesinde PKK’ya karşı bir operasyon düzenlendi. Ancak bu operasyonun göstermelik bir operasyon olduğu ortaya çıktı.

Burada çok ciddiye alınan PKK üst düzey bir yöneticisi elini kolunu sallayarak Fransa’dan, Avusturya’ya, Avusturya’dan da Kandil dağına geçti ve şimdi oradan örgütü yönetiyor. Şimdi tabi bu örgütün bu derece kan dökmesinin başka sebepleri de var. Yani Türkiye az önce bahsettiğim gibi kendi içindeki sorunlarla yani terörle uğraştırılmak zorunda bırakılmak isteniyor. Bunun bir nedeni de bizim bölgemizle ilgili Irak’ta aralık ayı içerisinde bir referandum yapılması söz konusu.

Bu referandumu Türkiye tabii ki istemiyor. Çünkü Irak’ın birlik ve bütünlüğü bizim için çok önemli. Irak’ta meydana gelebilecek her hangi bir parçalanmanın bize çok çeşitli şekillerde hem terör olarak, hem de ülkedeki etnik yapı açısından sıkıntılar yaratacağı çok net. Bu bakımdan Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğünü, parçalanmamış bir Irak istiyor. Ancak orada Barzani ekibi de çok ciddi anlamda Aralık ayı içerisinde bu referandum yapılmaya çalışılıyor.

Yine hatırlarsak Irak’la kısa bir süre önce bir güvenlik anlaşması yapılmıştı. Irak devleti PKK’yı terör örgütü olarak tanıdı. Ve bu örgütün artık Irak içerisinde barınması ve kamplarda faaliyet göstermesi anlaşmada kesinlikle engelleneceği ve yine bu anlaşma gereğince örgüt elemanlarının yakalanarak ya Türkiye’ye teslim edilmesi ve yahut da yakalandığı yerde yargılanması gibi çok ciddi kararlar alındı.

"ÖRGÜT ŞUURSUZCA SALDIRIYOR ÇÜNKÜ....."

Yine Avrupa’nın birçok ülkesi, başta ABD olmak üzere bu örgütün terörist örgüt olduğunu kabul etmek zorunda kaldılar. Bütün bu gelişmeler ve PKK içerisindeki çekişmeler, örgütü şuursuzca bu ülkede katliam yapmaya yöneltti. Tabii bu katliamlara baktığınız zaman, Ulus’a ve Anafartalar’a konan bomba ve ele geçirilen Kurtuluş otoparkındaki bombaların hepsinin örgütün yapmak istediği eylemler olduğu çok ciddi bir biçimde şu anda anlaşıldı.

Örgüt artık şuursuzca saldırıyor. Eskiden hedef güvenlik güçleri ve devlet olduğu gibi şuanda masum vatandaşlara saldırarak işte, bildiğiniz gibi 12 vatandaşımızı hunharca katletti. Şimdi bütün bunlardan şu ortaya çıkmakta. Burada artık Türkiye’de bir gerilim ortamı yaratılmak isteniyor. Bu terörle yaratılmaya çalışılıyor. Çeşitli şekillerde yaratılmaya çalışılıyor.

"DEVLETİN EN ÜST KADEMELERİ BU TUZAĞA DÜŞÜYOR"

Ben programlarda hep söylüyorum. Bu psikolojik hareketlere düşmemek gerekiyor. Dikkat edin bakın hep uzun yıllardan beri hep huzursuz bir şekilde yaşıyoruz. Devletin üst katlarında hep sıkıntılar meydana geliyor. Yani burada insanlarımız hunharca katledilirken, bunların arkasında yabancı ülkelerin parmağı çok ciddi bir biçimde ortaya çıkmışken, birlik beraberlik içerisinde olmamız gereken bir durumda maalesef bizler çok farklı konulara, bu ülkede gerilim yaratacak konulara doğru yönlendiriliyoruz.

Bu tuzağa da devletin en üst katlarındaki yetkililer de düşüyor. Burada devletin en önemli görevi vatandaşlarının mal ve can güvenliğini korumaktır. Bu bakımdan yıllardan beri PKK terör örgütü ile yürütülen mücadele de ciddi tedbirler alınmalıdır.

Şimdi PKK terör örgütünün artık maşa olduğu gerçeği ortaya çıktı. İçeride ve dışarıda bunlara destek verenler var. Bu bakımdan Türkiye artık bu konuları ancak birlik ve beraberlik içerisinde aşabilir. Zaten bu bilindiği için saldırılar birlik ve beraberliğimize yönelik yapılmaktadır. Bu birlik ve beraberlik kurumlar arası birlik ve beraberliktir, devletin millete, milletin devlete olan güvenidir, devlet millet kaynaşmasıdır. Bütün psikolojik harekâtlar bunları yıkmaya yöneliktir. Bunları bilerek buna göre hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum."



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs