En Sıcak Konular

Uzan, Güler'le neden buluştu?

5 Ekim 2007 15:57 tsi
Uzan, Güler'le neden buluştu? ÇEAŞ ve Kepez’in eski sahibi Cem Uzan ile görüşmeler yaptığı yolundaki haberlere açıklık getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, görüşmelerin yapıldığını doğruladı.. Görüşmelerin içerikleri ise..

ÇEAŞ ve Kepez’in eski sahibi Cem Uzan ile yaptığı görüşmelere açıklık getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Uzan ile görüşmelerinin gün ve saatlerini açıkladı.

Cem Uzan ile üç kez görüştüğünü bildiren Güler, ailesi ile ilgili davalarda uzlaşma şartıyla tahkim davalarından vazgeçme önerisi getiren Uzan’ın taleplerini yazılı olarak aldığını ve ilgili birimlere havale ettiğini belirtti.

Haber10'un verdiği bilgiye göre, ÇEAŞ ve Kepez için Uzanlarla anlaşma sağlandığı iddiaları üzerine Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, Cem Uzan tarafından, Bakanlık Özel Kaleminden görüşme konusu belirtilmeden birçok defa görüşme talebinde bulunulduğu ifade edildi. Bu taleplerden üçünün kabul edildiği bildirilen açıklamada, ilk görüşmenin 18 Ocak 2006 saat 11.00, ikinci görüşmenin 1 Ağustos 2007 17.00, üçüncü görüşmenin 20 Eylül 2007 saat 14.00’te gerçekleştirildiği anlatıldı. Görüşme içeriklerine ilişkin şu bilgiler verildi:

PAZARLIK YAPILMADI

“İkinci ve üçüncü görüşmelerde Cem Cengiz Uzan, ailesi ve şirketleri ile ilgili davalarda uzlaşmak istediğini ve uzlaşma halinde, yurt içinde ve dışında açılan davalardan vazgeçeceğini ifade etmiştir. Bu görüşmelerde Cem Cengiz Uzan’ın görüşleri dinlenmiş, talepleri karşısında mevzuat hatırlatılmış, herhangi bir talebin ancak yetki belgelerini de ekleyerek yazılı olarak başvurması halinde cevaplandırılabileceği kendisine bildirilmiştir. Cem Cengiz Uzan’ın daha sonra yapmış olduğu yazılı başvuru da cevaplandırılmak üzere ilgili birimlere havale edilmiştir. Bunun dışında Cem Cengiz Uzan veya Uzan Grubu ile pazarlık dahil herhangi bir görüşme yapılmamıştır.”



Bu haber 251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs