En Sıcak Konular

'DTP baskı altında'

5 Ekim 2007 15:44 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanvekili Selma Irmak, partilerinin üst seviyede kamu görevlilerince ve medya tarafından hedef haline getirildiğini savunarak, baskıların silahlı saldırıya kadar vardığını iddia etti

DTP Genel Başkanvekili Selma Irmak, partilerine yönelik silahlı saldırı ve siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DTP Genel Merkezi'nde konuşan Selma Irmak, siyasal yaşamın en önemli öğeleri olan siyasi partilerin faaliyetlerini baskı altında kalmadan yürütebilmesinin demokrasinin gereği olduğunu belirtti. Partillilerin inanılmaz baskılara maruz kaldığına ileri süren Selma Irmak, "Binalarımız kundaklanmakta, partimizin üyeleri göz altına alınmakta yönetici ve milletvekillerinin açıklamaları yargı konusu yapılmakta ve vekillerimiz en üst seviyede kamu görevlilerince hedef gösterilmektedir" dedi.

Tüm baskıların DTP Genel Merkezi'ne 3 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırıya kadar vardığını öne süren Irmak, saldırıları devletin yetkili makamları ile basın kuruluşlarının açıklamalarının ürünü olduğunu savundu. Ülkedeki barış ve güven ortamını sabote etmek için elinden geleni yapanlar olduğunu söyleyen Selma Irmak, barış ortamının gelişimine yönelik istek ve çabaların olduğu dönemlerde karanlık odakların harekete geçtiğini ve ortamı provoke ettiğini dile getirdi. Irmak, "Partimizin taleplerinin Türkiye karşıtı ilan edilmesini, partimizin ırkçı saldırıların hedefi haline getirilmesini tehlikeli buluyoruz. Nitekim, 2 gün önce genel merkezimize, dün de Adana İl Teşkilatımıza yapılan saldırıları gerçekleştirenler cesaretini buradan almakta ve ülkemizi tam bir kaos ortamına sürüklemeyi hedeflemektedir" diye konuştu.

Türkiye'nin giderek gerilim ve çatışma ortamına sürüklendiğini iddia eden Genel Başkanvekili Irmak, Hükümeti bu konuda ciddi önlemler almaya davet etti. Kendilerinin ülkenin karanlık günler yaşamaması için demokrasi mücadelesi yürüttüğünü savunan Irmak, bedeli ne olursa olsun halkın yanında olacaklarını iddia etti.

Hükümetin yanı sıra diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da gerilim iklimi karşısında dikkatli ve tedbirli davranmaya davet eden Irmak, "Partimize saldırı gerçekleşiyor, saldırgan 24 saat içinde serbest bırakılıyor. partimizin söylemlerine karşı gelişen ırkçılığın göstergesi, hukukun ne kadar işlediğinin göstergesidir" şeklinde konuştu. Saldırının başka bir partiye yapılması halinde kıyametin kopacağını ileri süren Irmak, tehdit ve tehlikelerin demokrasiyle bertaraf edileceğini kaydetti.

Selma Irmak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Ahmet Türk'ün "Yeni anayasada farklı kültürlere yer verilirse PKK biter" sözünü hatırlatması üzerine Irmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik çerçeve ve farklı kültürlerin bir aradalığına ilişkin sözlerine atıfta bulunarak, "Farklılıkları zenginlik olarak kabul etmek Türkiye'yi güçlendirecektir. Ancak bu konularda söylenecek sözler, atılacak adımlar sözde değil özde olmalıdır" dedi. Milletvekilleri üzerinde yargı baskısı olduğunu iddia eden Genel Başkanvekili Irmak, birilerine uygulanmayan hükümlerin kendi milletvekillerine uygulandığını kaydetti.

Kendilerini hedef olarak gösteren üst seviyedeki kamu görevlilerinin kim olduğunun sorulması üzerine Irmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın sözleri doğrultusunda saldırıların arttığını iddia etti. DTP'nin mecliste oluşunu şans olarak nitelendiren Irmak, gazetecilerin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) bayramlaşma talebi gelip gelmediği yönündeki sorusuna tüm partilerden bayramlaşma isteği geldiği karşılığını verdi.

Irmak, Şırnak'taki katliamın ardında karanlık güçlerin olduğunu belirtirken, araştırma komisyonunun kurulduğunu ancak hükümetin bu konuda doyurucu bir açıklama yapmadığını savundu.

Haber 10



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs