En Sıcak Konular

Türkiye için 40 yabancı CEO kefil olacak!

5 Ekim 2007 14:53 tsi
Türkiye için 40 yabancı CEO kefil olacak! Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye’ye yatırımda kararsız kalan yabancıları yine yabancı CEO’ların yardımıyla ikna edecek. Yıl sonuna kadar sürecek kampanyada ABD ve Avrupa'nın en ünlü dergi ve gazetelerine ilanlar verilecek.

Vatan'ın verdiği habere göre, ABD, Avrupa, Afrika, Rusya ve Doğu Asya’da yıl sonuna kadar sürecek kampanyada Financial Times, New York Times, Economist, Time, Newsweek gibi ünlü gazete ve dergilere verilecek ilanlarda Türkiye’de yatırımı olan 40 dünya devinin CEO veya başkanları neden Türkiye’yi seçtiklerini anlatıyor


Alparslan Korkmaz yönetimindeki Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye’ye yatırım yapmada kararsız kalan yabancıları yine yabancı CEO’ların yardımıyla ikna edecek. ABD, Avrupa, Afrika, Rusya ve Doğu Asya’da yıl sonuna kadar sürdürülecek kampanya çerçevesinde Financial Times, New York Times, Time, Economist, Newsweek gibi dünyanın saygın gazete ve dergilerinde yer alacak ilanlarda Türkiye’de yatırımı olan 40 dünya devinin CEO veya başkanları neden Türkiye’yi seçtiklerini vurguluyor. Aynı kampanyanın televizyon ayağı da var ve ilanlar CNN, BBC gibi uluslararası kanallarda yayımlanmaya başladı. Şu ana kadar Microsoft, Cisco, Nortel, Sun Microsystems, Siemens ve Indesit’in yer aldığı ilanlar çıktı. Renault, Ford, Mercedes gibi otomotiv devleri ile diğer sektörlerdeki dünya çapında tanınan markaların olduğu ilanlar devreye girecek.


‘Farkındalık yaratacak’

Kampanyayla ilgili bilgi veren Alparslan Korkmaz, amaçlarının Türkiye’nin yatırım ortamını en pozitif biçimde yansıtmak olduğunu söyledi. Korkmaz, “Öncelikli amacımız farkındalık yaratmak. Ana hedefimiz ise Türkiye’nin güçlü, güvenilir ve dünyanın en büyük şirketlerini aynı çatı altında topladığını vurgulamak. Bunun için de Türkiye’ye yatırım yapan 40 dünya deviyle bu ay başından itibaren tanıtıma başladık. Başlangıcı bilişim teknolojileri şirketleri ile yaptık. Beyaz eşya şirketlerimiz var. Yakında otomotiv devleriyle ilgili bir projemiz olacak. Aralık ayı sonuna kadar bu ilanlar periyodik olarak yayınlanacak. Tek bir ilan vermekle yetinmeyeceğiz” dedi.

Korkmaz, önümüzdeki dönemde ciddi ve farklı projelerle Türkiye’nin tanıtımını yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Korkmaz, kampanyanın bütçesi hakkında ise, “Şu anda ajansımızdan bütçe kullanıyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde daha farklı ve bütçesi dışardan desteklenecek projelerimiz de var” değerlendirmesini yaptı.

’Neden Türkiye’ sorusunun cevabı veriliyor

‘NEDEN Türkiye?’ vurgusunun yapıldığı kampanyada Türkiye’nin avantajları şöyle sıralandı:

* Dünyada 17, Avrupa’da 6. büyük ekonomin

* 70 milyonluk nüfusunun yüzde 65’i 34 yaşın altında, Avrupa’da 4. büyük işgücüne sahip

* 4 yıldır ortalama yüzde 7.4 büyüyor.

* İhracatını 4 yılda yüzde 240 büyüterek 85 milyar dolara çıkardı.

* 2006’da 20.2 milyar $ yabancı yatırım çekti

* GSMH’sını 4 yılda yüzde 122 artışla 400
milyar dolara çıkardı

* Liberal ve reformcu yatırım iklimine sahip.

INDESIT TÜRKİYE’Yİ SEVİYOR

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın, ABD’li ünlü haber dergisi Newsweek’e verdiği ilanda, İtalyan beyaz eşya devi Indesit’in CEO’su Marco Milani’nin, “Biz Türkiye’nin motivasyonlu ve kalifiye işgücüne ve stratejik konumuna güveniyoruz” sözüne yer verildi.


Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs