En Sıcak Konular

Liberation'dan komik iddia!

5 Ekim 2007 13:16 tsi
Liberation'dan komik iddia! Liberation gazetesi, Türklerin Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'den “nefret etmekten hoşlandıklarını" yazdı. Sarkozy'nin Türkiye ile ilgili sözlerini göz ardı dedn gazete, "Türklerin nefretini" ilginç bir gerekçeye dayandırdı. Bakın Sarkozy'yi ned

Sarkozy'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile New York'taki görüşmesinde bacak bacak üstüne atmasına büyük tepki gösteren Türk basınında “küstah” başlığının kullandığına dikkat çeken gazete, Sarkozy'nin oturuşunun “saygısızlık” olarak yorumlandığını kaydetti. Gazete “Müslüman dünyasında muhatabınıza ayakkabı tabanını göstermek büyük bir terbiyesizliktir” diye yazdı.

Yenişafak'taki habere göre Fransız Liberation gazetesi, Türklerin Sarkozy konusundaki duyguları için “Ülkelerinin AB üyeliği karşıtlığı nedeniyle ondan nefret etmekten hoşlanıyorlar, George W. Bush'tan bile fazla” diye yazdı. Gazete, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türk halkının en çok lanetlediği Batılı siyasetçi olduğu öne sürdü.

Liberation gazetesi, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in Ankara ziyareti dolayısıyla yayınladığı haberinde Türklerin Sarkozy'e yönelik tepkilere dikkat çekti. Ankara kaynaklı Marc Semo imzalı haberinde şöyle denildi:

“Ondan nefret etmekten hoşlanıyorlar. Nicolas Sarkozy, ülkelerinin Avrupa Birliği'ne katılımı karşıtlığı nedeniyle Türklerin en çok, George W. Bush'dan bile fazla, lanet ettiği Batılı siyasetçi olmayı sürdürüyor.”

Dün iyibilgi.com'a konuşan ASAM Avrupa uzmanı Dr. Deniz Altınbaş, Sarkozy'nin çıkışlarından tüm Avrupa'nın rahatsız olduğunu belirtmişti.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs