En Sıcak Konular

Savcıya 'kim olduğumu biliyor musun' mektubu

5 Ekim 2007 09:56 tsi
Savcıya 'kim olduğumu biliyor musun' mektubu Tekirdağ Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz'e gönderdiği mektuplarda askerlerle olan ilişkilerini anlatıyor. İşte savcıya giden 'kim olduğumu biliyor musun' mektubu..

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcı maddelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in savcıya gün aşırı mektup gönderdiği ortaya çıktı. Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Tekin, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e gönderdiği mektuplarda kendisini övüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 'devletin gizli belgelerini ele geçirmek ve terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanan Tekin, mektuplarında şu an Türkiye'de en iyi yerlerde bulunan subayları kendisinin yetiştirdiğini ileri sürüyor. "Türkiye'de en çok madalya alan asker benim." diyen Tekin, savcıyı etkilemek için yazdığı belirtilen mektupları Acele Posta Servisi (APS) ile gönderiyor.

Büyük soruşturmaların ünlü zanlıları, cezaevinden savcılara sık sık mektup gönderiyor. En son Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal'in savcıya gönderdiği mektuplar gündeme gelmişti. Soruşturmayı yürüten savcının koyu Fenerbahçe taraftarı olduğunu öğrenen Hayal, mektuplarını '100. yılında Fenerbahçe'ye başarılar' dilekleriyle bitiriyordu.

Yasin Hayal'den sonra 13 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduya yapılan baskında ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ile ilgili gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Tekin de mektup gönderen ünlü zanlılar arasına katıldı. Tekin, savcıya gönderdiği onlarca mektuplarda 1974 Kıbrıs Harekatı'nda Kıbrıs'ta teğmen olarak görev yaptığı sırada gösterdiği başarıları anlatıyor. Türkiye'de kendisi kadar çok madalya sahibi asker olmadığını öne süren Tekin, 'disiplinsizlik' suçundan 1983 yılında Türk Silah Kuvvetleri'nden atılmasına neden olan 'Tuzla'daki bar baskını' olayı nedeni ile yargılandığı davadan da beraat ettiğini aktarıyor. Eşinin kendisinin cezaevinde olmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Tekin, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alındığı sırada eşinin rahatsızlık geçirmesini bu duruma örnek gösteriyor.

Ümraniye'deki cephanelik evle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Mahmut Öztürk, Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Gazi Güder, SESAR (Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi) Başkanı İsmail Yıldız, Fuat E., Açık İstihbarat sitesi yazarlarından Ayşe Asuman Özdemir tutuklanarak cezaevine konuldu. Emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk, Tuğrul D. ve Oğuz Evren K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,886 µs