En Sıcak Konular

Yabancılara satış sınırı geliyor

5 Ekim 2007 09:12 tsi
Yabancılara satışı hükümet 10 milyon dolar ile sınırlamaya hazırlanıyor.

Uluslararası Yatırım Fonu KKR'nin 910 milyon euro'ya talip olduğu UN Ro-Ro Şirketinin satış sürecindeki, sıkıntı, Hükümetin bir kararının ortaya çıkmasına neden oldu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Taşımacılık şirketi sahiplerine yönelik olarak, "10 milyon dolar değerin üzerindeki kuruluşlar sizin değildir. Bu miktarın üzerindeki kuruluşlar artık ülkenindir" diyerek,bu konuda hükümetin müdahale edeceğinin sinyalini verdi.

Lojistik ve taşıma sektörünün en önemli kuruluşu olarak kabul edilen UN- Ro Ro işletmeleri A.Ş ve bağlı kuruluşlarının KKR şirketine satışı giderek sancılı bir hal alırken, Hükümetin bu konudaki tavrı net bir şekilde belli oldu.

UN-Ro Ro'nun temsilcilerinin satış kararı vermesi ve ardından KKR ile mutabakat anlaşması imzalanması üzerine, UN Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy başta olmak üzere sektördeki hemen herkes bu satışa karşı çıkmıştı. Satış sürecinde ısrar edilmesi üzerine ise sektörün önde gelenleri "Hükümetin müdahale etmesine"ilişkin beklentiye girmişlerdi. UN Ro-Ro'ya talip olan yerli şirket Akfen ise hükümetle, nakliye firmalarının görüşmelerinin sonucunu beklemeye başlamıştı.

Bu gelişmeler üzerine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in tavrı ve bu konudaki görüşleri çok daha fazla önem kazanmaya başladı. Gerçek Gündem'in edindiği bilgilere göre, Tüzmen, kamuoyuna açıkça ifade etmemesine rağmen,UN Ro-Ro 'nun KKR'ye satışına doğrudan karşı çıkıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise kendi tavrını, açıkça Uluslar arası Nakliyeciler Derneği(UND)'nin iftar yemeğinde ortaya koydu. Nakliye firmalarına yönelik olarak, "Biz elin malının kahyası değiliz. Biz özel sektörüz , bir özel sektör kuruluşunu satıyoruz diyebilirsiniz. Ancak bir kuruluşun değeri 10 milyon doların üzerine çıktığında artık bu kuruluş sizin değil ülkenindir" dedi.

Bununla da kalmayıp KKR'ye teklif olarak ikinci sırada talip olan Akfen'in patronu Hamdi Akın'ı da örnek gösteren Bakan Yıldırım, "Hamdi Akın'da TAV'ı satmaya kalksa , onun başına da aynı şey gelir.Bu işin arkasında ne olduğunun bilinmesi lazım. Bizim hassasiyetimiz, taşımacılığın zarar görmemesi ve maliyetlerin artmamasıdır"diyerek, hükümetin tavrını da ortaya koymuş oldu.

Özel sektör temsilcileri, Yıldırım'ın bu ifadesinin çok açık bir şekilde, Hükümetin de UN Ro-Ro'nun satışına karşı çıktığının bir ifadesi olduğunu belirterek, "Böylece hangi kuruluş satılırsa satılsın, yabancıya satışta demek ki 10 milyon doların üzerindeki kuruluşlarda hükümetin müdahalesi gelecek" yorumunu yaptılar.

Kaynak: GERÇEK GÜNDEM




Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs