En Sıcak Konular

'DAEŞ ve YPG'yi Esad Besleyip Büyüttü'

28 Aralık 2015 10:04 tsi
'DAEŞ ve YPG'yi Esad Besleyip Büyüttü' Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta IŞİD olmak üzere selefi-cihatçı örgütlerin İslam’a zarar verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan IŞİD, El Kaide, Boko Haram ve Eş-Şebab gibi örgütlerin İslam’a zarar verdiğini belirtti. Erdoğan, ‘Suriye DAEŞ ve PYD’yi besleyip büyüten Esad rejimidir’ dedi.

Bugün Birlik Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği 30. Yıl Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı, Başta IŞİD olmak üzere selefi-cihatçı örgütlerin İslam’a zarar verdiğini söyledi.

Türkiye’nin 2 milyon 200 bin Suriyeli ve 300 bin Iraklı’yı misafir ettiğini söyleyen Erdoğan, IŞİD’in İslam adı altında faaliyet gösteren bir terör örgütü olduğunun altını çizdi.

Erdoğan: Selefi örgütler Müslümanlar adına en küçük bir kazanım sağlamadı

Müslümanların ‘DAEŞ gibi El-Kaide gibi Boko Haram, Eş-Şebab gibi İslami kavramları istismar ederek en büyük zararı Müslümanlara veren örgütlerin zemin bulduğu iklimi ortadan kaldırmak’ gibi bir sorumluluğu olduğunu belirten Erdoğan, ‘‘bu örgütler, faaliyet gösterdikleri yerlere başka güçlerin müdahalesine imkan vermenin dışında İslam adına, Müslümanlar adına en küçük bir kazanım ortaya koymuş değillerdir. Bu malum projenin önüne biz geçmezsek, coğrafyamıza yönelik bu hoyrat müdahaleler gözümüzün önünde devam edip gidecektir. Müslümanlar bu zilleti daha fazla taşıyamaz, taşımamalıdır. Hep birlikte İslam coğrafyasında bu bilincin uyanması ve güçlenmesi için de çalışmalı, gayret göstermeliyiz’’ dedi.

Erdoğan’ın eleştirileri IŞİD ve benzeri selefi örgütlerle sınırlı değildi. IŞİD gibi PKK, PYD, YPG gibi örgütleri de küresel güç mücadelesinin aracı olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı, Suriye’nin içine düştüğü kaostan Esad rejimi kadar İran ve Rusya’nın da sorumluğunu olduğunu savundu.

Erdoğan: DAEŞ, PYD ve YPG’yi besleyip büyüten Esed rejimidir

‘‘Bir yandan Rusya ve Esed rejimi, diğer yandan PKK, PYD ve DAEŞ terör unsurları mazlum insanları öldürüyor tarihi mekanlara saldırıyor. Karanlık yapılar bölgedeki gizli hesapların birer truva atına dönüştü. DAEŞ'i, PKK'yı, YPG'yi ortaya çıkaran da besleyip büyüten de rejimin ta kendisidir. İran mezhepçilik gayesiyle Esed'in arkasında durmasaydı belki bugün Suriye diye bir meseleyi konuşuyor olmayacaktık.’’

Rusya’nın Doğu Akdeniz'de tutunmak adına Suriye'yi bir basamak olarak gördüğü için Esat yönetimine destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, rejim muhaliflerine destek verme cesareti göstermedikleri gerekçesiyle Batılı ülkeleri de eleştirdi.



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs