En Sıcak Konular

İş adamı Fadıl Akgündüz tutuklandı

22 Aralık 2015 17:04 tsi
İş adamı Fadıl Akgündüz, devre mülk satışı yaptığı yatırımcıları mağdur ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Yatırımcılarına verdiği sözleri yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemeden serbest kaldığı belirtilen Fadıl Akgündüz'ün, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

İstanbul Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projeleriyle ilgili mağdur edildikleri gerekçesiyle Akgündüz ve şirket yöneticileri aleyhine suç duyurusunda bulunan birçok mağdurun avukatı Acun Papakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akgündüz'ün serbest bırakılmadığını, "nitelikli dolandırıcılık"tan tutuklandığını ifade etti.

Akgündüz'ün, dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne gelerek, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Nihat Karpınar'a ifade verdiğini belirten Papakçı, Akgündüz'ün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği ve duruşmasının yapılmasının beklendiği sırada serbest bırakıldığına dair haberler yayınlandığına dikkati çekti.

"Kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı"

Bu haberlerin yanlış bilgi dolaşımından kaynaklandığını anlatan Papakçı, "Fadıl Akgündüz, kuvvetli suç şüphesi ve kaçmaya dair somut olguların varlığı gerekçeleriyle, şirket yöneticisi olarak şirket ve kooperatif dolandırmak suçundan tutuklandı. Tutuklanmasına rağmen bu sabah saatlerine kadar 'serbest bırakıldı' haberleri geçmeye devam etti" diye konuştu.

AA



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs