En Sıcak Konular

"Gece rüyalarımızda bile Filistin'i unutmayız"

22 Aralık 2015 15:13 tsi
Başbakan Davutoğlu, "Kim, 'Türkiye Filistin'e olan desteğini gözardı ederek İsrail ile yakınlaşıyor' derse, bize en büyük bühtanı yapar. Biz gece rüyalarımızda bile Filistin'i unutmayız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya programı ile ilgili olarak, "Bunlar, milletle beraber hareket etmektense, Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla birlikte işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler" dedi.

"Kim Suriye halkını bombalarsa onun karşısındayız"

Türkiye'nin, DAEŞ'e karşı mücadelede uluslararası koalisyonun parçası olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Ama ister Rusya olsun, isterse başka zalim bir devlet olsun, kim Suriye halkını bombalarsa onun da karşısındayız, karşısında olacağız" diye konuştu.

"Gece rüyalarımızda bile Filistin'i unutmayız"

Davutoğlu, Türkiye-İsrail müzakerelerine yönelik eleştirilere ilişkin şunları kaydetti:

"Kim, 'Türkiye Gazze halkını unutuyor, Filistin'e olan desteğini gözardı ederek İsrail ile yakınlaşma içine giriyor' derse, bize en büyük bühtanı yapar. Biz, bırakın müzakerelerde, gece rüyalarımızda bile Gazze'yi unutmayız, Filistin'i unutmayız, Kudüs'ü unutmayız, Mescid-i Aksa'yı gözümüzün önünde hep dipdiri tutarız."

"Ara Güler linç edilmeye çalışıldı"

Başbakan Davutoğlu, "Dünya çapında bir değer olan büyük fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Cumhurbaşkanı'mızın fotoğraflarını çekti diye adeta linç edilmeye çalışıldı. Gerçekten üzülüyorum, bu nasıl bir tahammülsüzlüktür" dedi.

"Aziz Sancar önemli bir mesaj vermiştir"

"Aziz Sancar hocamızı arzu ettikleri kalıba, o dar dünya görüşlerine sığdıramayanların sergiledikleri tahammülsüz tutum ibretlikti" ifadelerkini kullanan Davutoğlu, "Prof. Dr. Aziz Sancar sadece başarısıyla değil sergilediği tavırla kendi dar dünyalarına sıkışanlara da önemli bir mesaj vermiştir" şeklinde konuştu.

"Türkiye, Avrupa kıtasının bir parçasıdır"

Davutoğlu, "AB'nin evrensel normlarında ifadesini bulan değerler bizim de değerlerimizdir" diyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, Avrupa kıtasının bir parçasıdır. Türkiye Avrupalı, Asyalı, Ortadoğulu, Kafkaslı, Balkanlı bir halktır ve Avrupa tarihi biz olmadan yazılamaz. Avrupa'nın geleceği de biz olmadan tayin edilemez."

İstanbul'da 9 Aralık'ta çok özel gördüğü ve önem verdiği kadına yönelik şiddetin sonlandırılması toplantısına katıldığını anımsatan Davutoğlu, "Bir daha kadına hiçbir el kalkmasın diye gerekli her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün halkımız şiddete karşı en güçlü şekilde direnci göstermeye kararlıdır" ifadelerini kullandı.

AA



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,355 µs