En Sıcak Konular

'110 terörist etkisiz hale getirildi'

19 Aralık 2015 17:54 tsi
'110 terörist etkisiz hale getirildi' Terörle mücadele kapsamında 4 gündür süren operasyonlarda Cizre'de 78, Silopi'de 6, Diyarbakır Sur'da 16 ve Mardin'in Dargeçit ilçesinde 10 olmak üzere toplam 110 terörist etkisiz hale getirildi.

Terörle mücadele kapsamında 4 gündür süren operasyonlarda Cizre'de 78, Silopi'de 6, Diyarbakır Sur'da 16 ve Mardin'in Dargeçit ilçesinde 10 olmak üzere toplam 110 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda önceliğin güvenlik güçleri ve bölgedeki sivil halkın can güvenliğinin sağlanması olduğu belirtilerek, bölgede yürütülen operasyonların, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarının büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından Anadolu Ajansına yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Meskun mahallerde yuvalanan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirerek kamu düzeni ve güvenliğini tesis etmek, sivil halkın normal yaşam şartlarına geçişini sağlamak amacıyla 15 Aralık'ta tüm güvenlik güçlerinin katılımıyla müşterek bir harekatın başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatı yerinde incelemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyon icra eden güvenlik güçlerine denetlemede bulunmaktadır. Operasyon icrası esnasında öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır. Bölgede yürütülen operasyonlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarımızın büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir." 

AA



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs