En Sıcak Konular

ABD ve Irak ile yakın koordinasyonumuz var

15 Aralık 2015 10:13 tsi
ABD ve Irak ile yakın koordinasyonumuz var Başbakan Davutoğlu: Keşke Bağdat yönetimi Musul'da Türkiye sınırında tam hakimiyetini kurar, buradaki DAEŞ ve PKK unsurlarını temizler ve Türkiye asker göndermeye ihtiyaç duymaz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan'a hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini belirterek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık. En aykırı fikri savunmak isteyene hodri meydan, savunsunlar. Nerede ne söylemek istiyorlarsa söylesinler. Ama belli ilçelerimizde sanki Irak ve Suriye'de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye'ye yaymak isteyenler bilsinler ki bütün güvenlik birimlerimize hükümetimizce verilen talimat açıktır, bu ateş çemberinin içinde Cizre'yi de Silopi'yi de bütün ilçelerimizi, vatan toprağının her bir karışını, tam bir huzur ve istikrar, özgürlük alanı haline getireceğiz" dedi.

"İlçeler başarılı operasyonla temizlendi"

Kırsal alanda, en zor olarak görülen Oramar, İkiyaka tepesi, Beytülşebap, Ağrı, Tendürek ve Amanoslar'da, terörün burada barınacağını düşündüğü her yerde, kırsal alanda kapsamlı operasyonlar yapılarak, dağların teröristlerden temizlendiğini kaydeden Davutoğlu, çalışmaları dolayısıyla silahlı kuvvetlere ve emniyet birimlerine teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca saldırısı olduğunda, 16 yiğit asker şehit edildiğinde bölgeye giderek, "Bu dağlar tek tek temizlenecek" dediğini anımsatarak, "Bugün itibariyle söylüyorum; Dağlıca ve civarında, Irak-Türkiye sınırında ulaşılamaz, kış şartlarında kontrol edilemez zannedilen o yalçın dağların hepsinde, kontrol sağlandı. Tek tek mağaralar ve bütün o bölge temizlendi" dedi.

Davutoğlu, terör örgütünün, özellikle Cizre, Silopi, Nusaybin, Dargeçit, Yüksekova hattında, tedhiş ve halkı devletle karşı karşıya getirecek faaliyetlerde bulunduğuna dikkati çekerek, bu konuda da kararlı bir tutum takındıklarını, ilçelerin son derece başarılı operasyonla temizlendiğini söyledi.

"Sükunet sağlanınca yoğunlaştırılmış eğitimle çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız"

Başbakan Davutoğlu, çocukların her birinin en iyi şartlarda eğitimine devam etmesi için her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayarak, "Şu kısa dönemde, sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde, şehirlerimizde sükunet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız. Ama ne teröre taviz vereceğiz ne de Türkiye'yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyen dış birtakım güçlerin piyonları olan bu yapılara herhangi bir izin vereceğiz" dedi.

"Terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır"

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröre karşı İslam ülkelerinin birlikte bir ses vermeleri, terörle İslam'ı özdeşleştirme çabası içinde olanlara verilecek en iyi cevaptır. Bu bağlamda nerede, kimler tarafından olursa olsun terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır. İslam ülkeleri arasında yürütülen bu çabanın da doğru yönde atılmış bir adım olduğunu değerlendiriyoruz"

"Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla savunuyoruz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla savunuyoruz. Kimse Türkiye'nin iyi niyetinden şüphe edemez. Aynı şekilde Türkiye'nin terörle mücadelesi de tartışma götürmez bir ilkesel tutumdur. Sadece DEAŞ'e karşı şimdi yürüttüğümüz mücadele değil, daha önce El Kaide'ye karşı, PKK'ya karşı yürütülen mücadelede de biz hiçbir zaman terörün kimliğine ve hangi etnisiteye, dine ait olduğuna bakmaksızın bu mücadeleyi yürüttük. Dolayısıyla Başika'da bulunan askeri mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdit teşkil etmediği gibi terörle mücadele konusunda da en güçlü varlıklardan birini temsil eder" dedi.
AA



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs