En Sıcak Konular

3 gazeteci hakkında 'terör propagandası' davası başladı

8 Aralık 2015 15:49 tsi
Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin fotoğrafları yayımlayan 3 gazetenin sorumlu müdürlerinin yargılanmasına başlandı.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin fotoğrafları yayımlayan 3 gazetenin sorumlu müdürlerinin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Yeniçağ Gazetesi Sorumlu Müdürü Yusuf Timuçin Mert, Dokuz Sütun Gazetesi Sorumlu Müdürü Azize Şenbülbül ile tarafların avukatı katıldı.

Duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Timuçin Mert, gazetenin birinci sayfasında yer alan fotoğrafın kadrajlanarak yayınlandığı, fotoğrafın orijinalinde teröristlerin simaları ve örgütün flamasının da göründüğünü ifade ederek, ''Örgütün propagandasını yapmamak amacıyla fotoğraf kadrajlanarak gazetede yayınlanmıştır. Gazetemiz 13 yıldan bu yana milliyetçi muhafazakar yapısını sürdürmektedir. Bu hali ile aşırı sol örgütün propagandasını yapmış olmamız müşterek hayat tecrübelerine uygun değildir'' dedi.

Bir diğer tutuksuz sanık Dokuz Sütun Gazetesi Sorumlu Müdürü Azize Şenbülbül de savunmasında, söz konusu haberin gazetede manşetten verilmediğini, gazetenin basıldığı saatte yayın yasağının mevcut olmadığını ve fotoğrafın ajanstan alındığını dile getirdi.

Müşteki Abdülkadir Uslu'nun avukatı Öznur Uslu da vekaletini sunmak için süre isterken, suçtan zarar gören müvekkilinin kamu davasına kabulünü talep etti.

Duruşmada söz alan Hürriyet Gazetesinin Sorumlu Müdürü İzzet Doğan'ın avukatı Eren Mustafa Şener de müştekinin katledilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz ile herhangi bir akrabalığının bulunmadığını belirterek, ''Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın katledilmesi Türk milletini manevi olarak derinden yaralamıştır. Müştekinin katılma talebinin reddine karar verilsin'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

AA



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,641 µs