En Sıcak Konular

O poz, Montrö'nün ihlali

6 Aralık 2015 22:45 tsi
O poz, Montrö'nün ihlali Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Rus gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçerken üzerindeki askerin füze taşımasının Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin ihlali anlamına geldiğini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasının hoş karşılanacak bir durum olmadığını belirterek, "Bu açık bir tahrik unsurudur. Üstelik Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin ihlali anlamına da gelir" dedi.

Bakan Yıldırım, bugün bir Rus gemisinin boğazdan geçişi sırasında bir askerin karadan havaya atılan füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasını, AA muhabirine değerlendirdi.

Boğazdan masum geçiş hakkının tüm ticari gemiler için mevcut olduğunu dile getiren Yıldırım, ülkeye zarar verecek tutum ve davranış olmadığı sürece bu hakkı herkesin kullanabileceğini belirtti.

Ancak açık bir tehdit, tahrik unsuru varsa kuşkusuz gerekli önlemlerin alınacağını anlatan Yıldırım, "Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçtiği sırada üzerinde füzeli askerlerin görülmesi hoş karşılanacak bir durum değildir. Bu açık bir tahrik unsurudur. Üstelik Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin ihlali anlamına da gelir" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, provokasyon ve açık tacizkar tavırlar sergilendiği sürece Türkiye’nin gerekli önlemleri alabilecek kabiliyette olduğunu sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs