En Sıcak Konular

CIA'in eski direktöründen yakınlaşma uyarısı

23 Kasım 2015 15:01 tsi
CIA'in eski direktöründen yakınlaşma uyarısı "Kürtler gösteriş yapmıyorlar, gerçekten savaşıyorlar, bize karada savaş gücü veriyorlar. Amerikalıların gittikçe daha çok Kürt perşmergelerle yakınlaştığını görebiliyorsunuzdur."

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in eski direktörü Michael Hayden, 7. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi için İstanbul’daydı.

Hayden, 2006-2009 yılları arasında CIA’in başında görev aldı. 1999’dan 2005’e kadar ise Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın direktörü olarak bugün çok tartışılan dinleme operasyonlarına imza attı.

Business HT’nin sorularını yanıtlayan Hayden, ABD’nin en baştan beri izlediği Suriye politikasını yanlış buluyor. Hayden’a göre IŞİD’le mücadelede hava saldırıları yeterli değil. Hayden'in röportajından satır başları şöyle:

- Ben olsam güvenli bölge yaratırdım. Bunu Türkiye ve Ürdün sınırı boyunca kurardım. Başkanımız mültecileri kabul etmekle ilgili ülke içinde çıkan siyasi tartışmalardan yakınıyor. Ancak Suriyeli mültecileri çok uzakta olan Kuzey Amerika’ya almayı tartışmak politikamızın ne kadar başarısız olduğunu gösteriyor. Suriye’deki durumun bu kadar kötüleşmesine izin verdik ve mülteciler için güvenli bölgeler yaratmadık. Güvenli bölgeleri kurarak yüz binlerce mülteciyi barındıran Türkiye’ye yardım edebilirdik. Sınır boyunca hükümetimin yetersiz davrandığını düşünüyorum.

- Fransa, Paris’teki saldırılardan birkaç gün sonra Rakka’yı bombaladı. Rakka’daki hedefler Paris’teki saldırılardan bir hafta önce de oradaydı. Neden bunu şimdi yaptılar? Gerçi tabii ki biliyoruz neden yaptıklarını... Benim hükümetim bile saldırılardan sonra farklı hedefleri vurmaya başladı. O yüzden yine soruyorum, bunlar cumartesi iyi hedeflerse, neden Paris’teki saldırılardan önceki salı, çarşamba ya da perşembe iyi hedef değillerdi? Bu yüzden Paris’teki saldırıların hedefler konusunda belirleyici olduğunu söyleyebilirim.

-  Kürt güçleriyle derinleşen ilişkilerimizin Türkiye’deki birçok kişiyi rahatsız ettiğini anlayabiliyorum. Ancak Amerikalıların bakış açısına göre, Kürtler gösteriş yapmıyorlar, gerçekten savaşıyorlar, bize karada savaş gücü veriyorlar. Amerikalıların gittikçe daha çok Kürt perşmergelerle yakınlaştığını görebiliyorsunuzdur.



Bu haber 1,254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,276 µs