En Sıcak Konular

ABD'den Suudi Arabistan'a 1,3 milyar dolarlık silah satışı

18 Kasım 2015 11:11 tsi
ABD'den Suudi Arabistan'a 1,3 milyar dolarlık silah satışı ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'a yaklaşık 1,3 milyar dolarlık, binlerce "akıllı bombayı" içeren silah satışını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'a yaklaşık 1,3 milyar dolarlık, binlerce "akıllı bombayı" içeren silah satışını onayladı.

ABD Savunma Bakanlığı Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Suudi Arabistan'a yapılan silah satışı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada toplam 1,29 milyar dolar olduğu belirtilen satış içinde, yaklaşık 30 bin havadan karaya mühimmat ve ilgili bomba parçaları dışında lojistik destek bulunduğu da kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen satışla ilgili tasarı, Savunma Bakanlığı Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından ABD Kongresi'ne sunuldu. Kongre'nin satışı onaylamak ya da durdurmak için 30 günlük süresi bulunuyor.

Satışla Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin "terörle mücadele" kapsamında yürüttüğü operasyonların sonucu olarak azalan stoklarını ikmal edeceği belirtilen açıklamada, "Belirtilen savunma malzemeleri, Suudi Arabistan'ın savunma ve bölgede oluşturmaya çalıştığı istikrarı destekleyecektir" ifadesine yer verildi.

ABD, geçen ay da Suudi Arabistan'a 11,25 milyar dolar değerindeki 4 savaş gemisinin satışını onaylamıştı. ABD medyasındaki rakamlara göre, Amerikan yönetimi 2010 yılından beri Suudi Arabistan'a 90 milyar doların üzerinde silah satışı yaptı.

AA



Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs