En Sıcak Konular

"Katil devlet" diyenler Fransa'dan ders alsın

16 Kasım 2015 12:35 tsi
Başbakan Davutoğlu: "Katil devlet diyen vicdansızlar var ya, Fransız muhaliflerin, medyasının gösterdiği tepkiden ders almalılar. Herhangi bir resim, video gördünüz mü? Herhangi bir muhalifin Fransız hükümetine saldırdığını gördünüz mü?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekillerine hitap ediyor:

Bizim hizmet yolculuğumuz partimizin kuruluşunda başladı. Küçük hesaplarla yola çıksaydık bugün geldiğimiz noktaya gelemezdik. Küçük hesaplar büyük yürekleri harekete geçiremezler. AK Parti kurulduğu günden bugüne girdiği bütün seçimlerde rakiplerine açık ara fark attı.

AK Parti milleti hiçe sayan girişimler karşısında tavrını koydu. 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta yapılamayan 27 Nisan'da yapılmıştır. Seçim kararı aldık. Milletimiz AK Partiye büyük bir teveccüh göstererek demokrasi dersi verdi. 12'nci Cumhurbaşkanımızı halkın doğrudan oylarıyla seçilmesini sağlayacak düzenlemeyi getirdik. 22'nci dönem görev yapan bütün kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum.

Bizi millete hizmet yolundan alıkoyamadılar. Bir yandan terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken milli birlik ve kardeşlik projemizi devreye soktuk. Kısa zamanda yol aldık ve akan kanı durdurduk. Hala etkilerini sürdüren ekonomik krizden Türkiye o dönemki milletvekillerin çabasıyla aştık. Cumhurbaşkanımızın o dönemki tabiriyle kriz teğet geçti. Küresel kriz şartlarında Türkiye'ye yansıyan birtakım olumsuzluklar nedeniyle 29 Mart'ta küçük bir düşüş yaşadık. Hizmet için yola çıkanların asla yenilmeyeceğini biliyorduk. 2011 seçimlerinde yolumuza devam ettik.

2010 referandumu hem Türkiye demokrasisi için hem partimiz için büyük bir zafer oldu. 2011 seçimlerinde bir siyasi partinin alabileceği en büyük oy oranını alarak iktidarımızı perçinledik. 23'üncü dönem vekillerimize de saygılarımı iletiyorum.

24'üncü yasama dönemi büyük bir güçle başladı. Misyonunu Yeni Türkiye'yi inşa olarak koyduk. Tasviye ettiğimiz eski vesayetçi Türkiye yerine yeni Türkiye'yi inşa etmek için yola devam ettik. 2013 mayısından itibaren pek çok komplo ile karşı karşıya kaldık. Gezi olaylarıyla başlayan süreç şer odaklarıyla anılır hale geldik. Bunlara karşı da dimdik durduk. 17-25 olayları yaşandı. O zaman Başbakan olarak görev yapan Cumhurbaşkanımızın dirayeti bu girişimleri boşa çıkardı. 30 mart seçimleri AK Parti için bir zafer oldu.

Cumhurbaşkanımızı yüce makama yolladıktan sonra böylesine önemli bir görev değişimi en ufak bir çatlak olmadan yaşandı.

Terör olayları Kobani bahane edilerek yeniden harekete geçildi. Güven ve istikrar ortamına kast edilen nice saldırı gerçekleşti. Ne birlik ve beraberliğimizden vagzeçtik ne de hukuka gölge düşürecek bir yanlışa izin verdik. Bütün o zorlu süreçlerden geçerek 1 Kasım'da yeni bir destan yazdık.

7 Haziran seçimleri sonrası bizim için bir dirayet sınavıydı. Ak Partinin zayıflamasınuı bekleyenler yine umutlandı. 1 Kasım zaferini biz burada bu genel merkez binasında 7 Haziran gecesi başlattık. 7 Haziran akşamı psikolojik devrim gerçekleştirmiş olmasaydık bugün burada olmayabilirdik. AK parti kadroları 7 Haziranı da büyük başarı ile geçti. 7 Haziran'da yeise kapılmamak ne kadar önemliyse 1 Kasım seçimlerinin ardından kibre kapılmamak da o denli önemli.

AK Parti içinden bir Meclis Başkanı çıkardık. Muhalefet partileri birlikte hareket etmekten ne kadar uzak olduklarını gösterdiler. Aramızda olmayan ama seçim kampanyalarımıza katılan arkadaşlarımızı özellikle selamlıyorum.

7 Haziran'da birinci olduk ama bir muhasebe yapmamız şarttı. Partimizin her kademesinde çok kapsamlı bir iç muhasebe yaptık. Kongrede bir siyaset dersi verdik. AK Parti kongreleri diğer partilerin kongrelerine benzemez. Birlikle başlar beraberlikle biter. Bugün seçim yenilgilerinden sonra kongre tartışmaları yapan partilere tavsiyem kongreden korkmasınlar.

Suruç saldırısında biz gerekli tepkiyi vermeseydik. Eş zamanlı saldırılar karşısında karşılık vermeseydik daha büyük sıkıntılar oluşabilirdi. Terör bu topraklardan açık söylüyorum, net söylüyorum... 1 Kasım seçimleri için yapıyorlar diyenlere söylüyorum... Terör bu toprakların her bir dağından, köyünden, sokağından temizlenene kadar mücadelemiz sürecek.

Katil devlet diyen vicdansızlar var ya, Fransız muhaliflerin, medyasının gösterdiği tepkiden ders almalılar. Herhangi bir resim, video gördünüz mü? Herhangi bir muhalifin Fransız hükümetine saldırdığını gördünüz mü?

Ben son mitinglerde meydanları doldurup teröre karşı, terör odaklarının hayal ettiği krize karşı sesini yükselten vatandaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Herkes kenara çekilse AK Parti yiğitleri bu meydandadır görüşünü gösterdiler.

7 Haziran'dan bu yana hiçbir şekilde kutuplaştırıcı bir dil kullanmadık. Doğu ve Güneydoğu'da oyumuz arttı. Çünkü koprku siyaseti üretmedik. Kendileri dışında hiçbir partiye hayat hakkı tanımayanlara karşı mücadele ettik. Milletimiz de bunu anladı. Tarihimizin en olaysız seçimlerinden birini yaşadık. Hani 1 Kasım'da seçim yapılamazdı. Her türlü kumpasla karşı karşıya kaldık ama samimiyetimizden ayrılmadık. Her şey gizlenebilir ama samimi bir bakış, tebessüm gizlenemez. Büyük teoriler üretmeyin ama milletin gözüne samimiyetle bakın.

1 Kasım seçimi milletimizin bize olan teveccühünde bir azalma olmadığını aksine tarihi bir oy oranına ve sayısına ulaştığımızın göstergesidir. Milletimizle güven duygusu perçinlenmiştir. Sayın kurucu genel başkanımızın bunda büyük bir payı vardır. Ondan devraldığımız bayrağı layığıyla taşımak için hepimiz çalışacağız.



Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs