En Sıcak Konular

İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar

9 Kasım 2015 13:44 tsi
İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, G-20 2015 Antalya Zirvesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, G-20'de ele alınacak konuları açıklarken, Suriye konusunun gündeme geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda G-20 2015 Antalya zirvesi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Antalya'da yapılan operasyonlar hakkında güvenlik değerlendirmesinde bulunan Kalın, "Güvenlik noktasında bütün tedbirler alındı. Belek'te son derece güvenli bir bölgede bu zirveyi başarılı bir şekilde yapılacağına inanıyoruz" dedi. G-20'de Suriye konusunun ele alınacağını bekleyen Kalın, "Cumhurbaşkanımızın hemen hemen bütün liderlerle görüşmeleri olacak. Suriye konusu orada etraflı bir şekilde ele alınacak. Liderlerin akşam yemeği ve ikili görüşmelerinde ele alınacak" açıklamasında bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları:

G20'de bir yıllık görev süresinde birçok yeniliğe imza attı Türkiye. Birçok toplantı yapıldı. Bu dönemde 3 başlığı öne çıkardık ve bu 3 başlık G20 Zirvesi'nde de gündeme gelecek. G-20'de kapsayıcılık, uygulamalar, yatırım başlıkları ele alınacak.

"KADIN AYRIMCILIĞINA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ"

Küresel ekonomi birçok sınamayla karşı karşıya. Bunun yanında kadın ayrımcılığına karşı da mücadele ediyoruz. Bu çerçevede Kadın20'yi kurduk. Bu gelecek yıllarda da devam edecek.

"KOBİ'LER İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILDI"

Türkiye bir ilke imza atarak Küresel KOBİ Forumu kuruldu. Bu çerçevede KOBİ'lerin ayakta tutulabilmesi için görüşmeler yapıldı.

"AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERİN SINIF ATLAMASI İÇİN..."


Bu dönemde enerji meselesini ele aldık. Enerji Bakanları ilk defa bir araya geldi. Az gelişmiş ülkelerin sınıf atlaması için toplantılarda görüşmeler yapıldı.

G20 ülkelerinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde 2 trilyon dolar, yüzde 2,1 oranında katkı sağlanması beklenmektedir. Bunların belirlenmesi için bir mekanizma da kuruldu.

"6 GRUP KURULDU"

Türkiye'nin dönem başkanlığında 6 grup kuruldu. Genç20, Kadın20, STK20, Düşünce Kuruşları20, Emek20, Girişimci20 grupları meydana getirildi. Bu akşam da Sayın Cumhurbaşkanı bu açılım gruplarıyla bir araya gelecek.

"İKLİM KONUSU DETAYLI ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLECEK"

İklim değişikliği ile ilgili görüşmeler de etraflı bir şekilde görüşülecek. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız bir telekonferansa katıldı, bu ayın sonunda da Fransa'da iklim zirvesinde olacak. İklim konusu G20 Zirvesi'nde de detaylı bir şekilde görüşülecek.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN 2'Lİ GÖRÜŞMELERİ OLACAK"

Zirve boyunca 6 çalışma toplantısı yapılacak. Bunların bir kısmı yemek, bir kısmı oturum şeklinde olacak. Burada Cumhurbaşkanımızında ikili görüşmeleri olacak ve program üzerinde çalışıyoruz.

"KARARLARIN TAKİBİNİ YAPACAĞIZ"


Şu ana kadar gerekli güvenlik önlemleri ve lojistik altyapı imkanları sağlandı. Zirvede alınacak kararların G20 raporu çevresinde takibini yapacağız.

"BELLİ BAŞLI KONULAR YER ALACAK"

Sonuç bildirisine tüm konuşulan konuların yansıması olamaz. Belli başlı konular yer alacaktır. İklim değişikliği, küresel kalkınma, göç ve terör gibi konular yansıyacak. 

Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs