En Sıcak Konular

'Müdahale söz konusu değil'

30 Ekim 2015 13:27 tsi
'Müdahale söz konusu değil' Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu bir hukuki süreç. Hukuki süreçten hareketle hükümeti, yürütmeyi doğrudan suçlamak doğru değil. Çok açık ve net bu tamamıyla bir hukuki süreçtir." d

Başkalarına söz konusu olduğunda ses çıkarmayanlar, birden kendilerine böyle bir hukuki sonuçlarla kararlar alındığında feryat etmeleri de doğru değil. Vaktinde bu çevrelerin nasıl hukuk ihlalleri yaptığını oralardan nerelere gelindiğini hepimiz biliyoruz. Bir ihlal başka bir ihlali mazur göstermez o anlamda söylemiyorum" dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Fethullahçı Terör Örgütü'ne söz ve eylem birliği içinde destek verdiği ve yayınlarında manipülasyon yaparak çarpık algı yarattığı gerekçesiyle kayyum yönetimine devredilmesi talebinin Ankara 5. Asliye Sulh Ceza Hâkimliği'nce kabul edilmesinin ardından Koza-İpek Grubu'na kayyum atanmasına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Bu bir hukuki süreç. Hukuki süreçten hareketle hükümeti, yürütmeyi doğrudan suçlamak doğru değil. Herhangi bir şekilde yargıya hükümet müdahale etmediği haller ki etmesi de doğru değil. Sanki müdahale ediliyormuş gibi eleştirilir. Bütün bedel yürütmeye ödetilirse yargının aldığı kararlar her zaman tartışma konusu yapılır. Çok açık ve net bu tamamıyla bir hukuki süreçtir. Bizim tarafımızdan herhangi bir müdahale söz konusu olmamıştır. Müdahale ediliyor gibi bir durum olmuş olsaydı herhalde zamanlamayı başka türlü düşünebilirdim. Ama böyle bir müdahale söz konusu değil.

"Başkaları söz konusu olduğunda ses çıkarmayanların feryat etmeleri de doğru değil"

Herkes bu hukuki sürece saygı göstermek durumunda itiraz varsa hukuk içinde gösterilmiş. Hukuk sürecini tartışma ortamından süratle çıkmamız gerekir. Başkalarına söz konusu olduğunda ses çıkarmayanlar birden kendilerine böyle bir hukuki sonuçlarla kararlar alındığında feryat etmeleri de doğru değil. Vaktinde bu çevrelerin nasıl hukuk ihlalleri yaptığını oralardan nerelere gelindiğini hepimiz biliyoruz. Bir ihlal başka bir ihlali mazur göstermez o anlamda söylemiyorum.

17 Nisan'da bir yargı reformu stratejisi açıkladık. Artık yargının bu gibi tartışmaların dışında görülmesi güvenilir bir niteliğinin öne çıkması lazım. hele hele bazı meslek grupları dokunulmaz gibi idrak edilirse doğru değil. Tabi kii Türkiye'de basın özgürlüğü var. saygı göstermek gerekir. Tartışma yapılamasını bile doğru bulmam. Ben de köşe yazarlığı yaptım. Yazılarım nedeniyle 28 Şubat'ta kaldığım zorlukları hepimiz biliyoruz. Hepimiz hesap verebilir konumda olduğumuzu bilmemiz lazım. Siyasi olarak yapılabilecek her türlü spekülasyon, bu davanın özüne de Türkiye'deki sisteme de zarar verir."



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,268 µs