iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Ankara uyardı, harekat iptal oldu

27 Ekim 2015 12:06 tsi
Ankara uyardı, harekat iptal oldu "Fırat'ın batısına geçilmeyecek" dendi, o harekat başlamadan bitti. iyibilgi özel

Geçtiğimiz hafta İsrail ziyareti sonrası ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Erbil'e geçip, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile bir araya gelmişti. ABD,  IŞİD'in kalesi sayılan Rakka'ya başında Kürt grupların olacağı büyük bir kara harekatı düzenleneceğini açıklamışken, söz konusu ziyaret çok da süpriz olmamıştı. Süpriz olan durum ise, haftalar öncesinden neredeyse davul-zurna ile duyurusu yapılan söz konusu harekatın akıbeti oldu. Washington açısından eğit-donat programınının iptal edilmesi sonrası önemli bir halkla ilişkiler çalışması olacak söz konusu harekata dair şu an hiçbir bilgi gelmiyor.

Bunca karışıklıktan sonra meşhur Rakka harekatının akıbeti acaba ne oldu? Sırf bu operasyon yüzünden Ankara-Washington hattında belirgin bir gerginlik yaşanmış, Başbakan Davutoğlu 14 Ekim tarihinde, ABD'nin ısrarla Suriyeli Arap birliklerine yaptığını iddia ettiği ama daha sonra PYD'nin 50 ton silah yardımı aldığına dair güçlü kanıtların ortaya çıkması ile birlikte, "PYD'ye yapılan silah yardımı, herhangi bir şekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa bir an dahi tereddüt etmeyiz" demişti. Böylesine ciddi sarsılmalara yol açan o harekat, yapılacak mı yoksa operasyondan vaz mı geçildi? Operasyondan vazgeçildiyse bunda Ankara'nın payı ne kadar?

Başbakan Davutoğlu dün katıldığı canlı yayında, Türkiye'nin PYD'yi vurduğunu açıklaması, yukarıdaki sorularımız ile alakalı olabilir. "Türkiye sınırını, kaderini herhangi bir ülkeye terk etmez. Bunu Rusya'ya da ABD'ye de söyledik. Fırat'ın batısına PYD geçmeyecek, vururuz dedik. 2 kere de vurduk" diyen Davutoğlu, aynı zamanda Washington'un planladığı söz konusu harekatın akıbetini de üstü kapalı şekilde belirtmiş olabilir. Keza Davutoğlu'nun sözlerini doğrular nitelikte, YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, 24 Ekim gecesi ile 25 Ekim sabahı Türk ordusunun, Telabyad hattındaki YPG mevzilerini mg3 silahlarıyla tarandığını açıklaması, boşuna değil.

Ankara kendi aleyhine olacak hiçbir gelişmeye müsamaha göstermeyeceğini açıkça vurgulamaya kararlı...

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 1,971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,302 µs