En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Blair'e: Artık çok geç

26 Ekim 2015 15:19 tsi
Erdoğan'dan Blair'e: Artık çok geç Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen haftalık Muhtarlar Buluşması'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Hakkari'ye Selahattin Eyyubi Havalimanı yaptık. Geçen gün taradılar. Batıya geldiklerinde barış diyenler Şemdinli'deki okullarımızı hastanelerimizi bombalayanlar değil mi? Bir taraftan barış diyeceksin bir taraftan da sırtını dayadığın PKK ile terör estireceksin. Sırtını bu terör örgütüne yaslayanlara 1 Kasım'da gerekn dersi vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz.

Siz barıştan kan anlıyorsunuz kan. Hakkari'de 2 hastanenin açılışını aynı gün yaptım. Sırtını teröre yaslayanlar açılışa kimseyi göndermedi. Bir polis eşi geldi bana eşim görevdeyken beni tekme tokat taciz ettiler dedi. Bunlar hangi yüzle barış diyorlar?

Siz muhtarlar halkın iradesiyle göreve geldiğinizi unutuyorlar.

Türkiye'nin yeniden güven ve istikrara kavuşması için çok çalışmamız gerekiyor. Burada 50 bin muhtarımıza büyük iş düşüyor.

Bakın İngiltere eski Başbakanı Irak için özür diliyor. Çok ilginç. Atı alan Üsküdar'ı geçti artık çok geç. 370 bin insan öldürüldü Suriye'de. Nerede Batı?

Biz Irak'tan Suriye'den kaçıp gelenlere kapımızı açtık. Arabına da Kürdüne de kapımızı açtık. Giyiminden hastanelerde tedavisine kadar her şeylerini karşıladık. Biz gittiğimizde bize güzel şeyler söylüyorlar. Ama elini cebine at dediğimizde yok.

Niye Suriye işine girmişiz diyorlar. Aynı Batı gibi dışarıdan mı bakacaktık? Birileri Türkiye'yi aynı kaosa sürüklemek için çalışıyor. Bazıları da buna destek veriyor. Türkiye'yi darbelere götüren süreçlerin gerisinde bu vardı. Menderes'i bunun için idama götürdüler. Özal'a bunun için zulmettiler. 33 yıl bu toprakları koruyan bu hükümdarı hal ettiler.

Son olarak ortaya çıkan bölücü terörün arkasında aynı zihniyet var. Tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet olan paralel devlet yapılanması. Şimdi bunlar bölücü terör örgütüyle çalışıyorlar. Alçakıkta sınır tanımıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu tarihi dönemde kimin nasıl hareket ettiğini görüyor ve mahşeri vicedana kaydediyoruz.

Vakti saati geldiğinde herkes terör karşısında tutumunun hesabını hukuka ve tarihe verecektir. Bu hesaptan kaçış yok. Bu dünyadan kaçsanız bile ebedi alemde kaçış yok.

ÖLECEKSEK BİR KERE ADAM GİBİ ÖLELİM
Sorun etnik ve meshep sorunu değildir. Sorunumuz terör sorunudur. En büyük acıyı yaşayanlar Kürt kardeşlerimdir. Ve bu da terör sorununun çözümünden geçmektedir. Bölgedeki benim Kürt kardeşlerim de bu terör örgütüne karşı tavrını ortaya koymalıdır. Öleceksek bir kere adam gibi ölelim.

Terör örgütü silahları bırakıp hepsini gömene ve Türkiye sınırlarından çıkıp gidene kadar terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir. Hedef sadece 1 Kasım değil ha. 1 Kasım'dan önce de 1 Kasım'dan sonra da bu operasyonlarımız devam edecektir.

Bu sabah DAEŞ terör örgütüne karşı yapılan operasyon ortada. Bizim için PKK da DAEŞ de YPG de aynıdır. Ankara Gar'ındaki saldırıyı bunlar birlikte yaptı. Bunu da böyle biliniz. Ne diyor katil devlet diyor. Bunu Saray yaptı diyor. Niye, yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış."

Bu haber 1,154 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,774 µs