En Sıcak Konular

'Tırları durduran adam terfi etsin diye bizleri aldılar'

19 Ekim 2015 17:21 tsi
'Ergenekon' davası sanıklarından emekli Albay Koç, "TSK'da geleceği parlak olanları topladılar ki kendi adamlarının önü açılsın. Tırları durduran adam terfi etsin diye bizleri aldılar" dedi.

"Ergenekon" davasının temyiz duruşmasında sekizinci gün, salonda savunma yapacak başka sanık bulunmaması nedeniyle erken tamamlandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık emekli Albay Mustafa Koç, 14 yaşında askeri liseye başladığını, çorabını bile devletin verdiğini belirterek, bu nedenle her zaman ülkeye, millete hizmet etme gayretinde olduğunu söyledi.

Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında Kastamonu ve Ankara'da Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak görev yaptığını anlatan Koç, terfi etmesine 6 ay kala kendisini "akıl almaz bir komplo"nun içinde bulduğunu ifade ederek, "Hayatım boyunca hem milliyetçi hem dindar hem sosyal adaletten, haktan, hukuktan yana olunabileceğini savundum. Bu hep karşıma çıktı" dedi.

Eski savcı Zekeriya Öz'ün kendisine "Terfi etmene 6 ay kalmış. Bak komutanların seni paketlediler. Sen de kendini harcama onları ele ver" dediğini ileri süren Koç, Çetin Doğan'ın da Şener Eruygur'un da iftiraya uğradığını söylediğini aktardı.

Jandarmada görev yaptığı dönem boyunca bütün komutanların el üstünde tuttuğu bir subay olduğunu dile getiren Koç, "TSK'da ilk sıralarda, geleceği parlak olanları topladılar ki kendi adamlarının önü açılsın. Tırları durduran adam terfi etsin diye bizleri aldılar. Suçlamalarla ilgili delil yok, hukuk yok, illiyet bağı yok. Ne bilgisayarımda ne odamda bir şey yok. Hakkımda tanık beyanı da yok" diye konuştu.

'Zekeriya Öz Alman istihbaratının kucağında'

Koç, kimsenin kendisine darbeci diyemeyeceğini ancak diğer taraftan "avucunu oluşturanlara" fırsat verildiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"O fırsat onların kucağında kalmalıdır. Bana yalancı şahitlik yapmadım diye ceza isteyen Zekeriya Öz bugün kaçaktır. O, Alman istihbaratının kucağına oturmuş, benim ise yurt dışına çıkış yasağım var. Lütfen yurt dışı yasağımızı kaldırın. Bir suç var ise bedelini ödemeyen namerttir.

Herkes giydiği cübbenin, üniformanın, milletin emrinde hareket etmesi gerektiğini bilmek zorunda. Bir doğru var, ya ben darbeciyim içeri girmeliyim ya da bana bu zulmü yapanlar içeri girmeli. En karanlık günlerde bile bu işin böyle yürümeyeceğine, adaletin tecelli edeceğine inandım. Bu işlerin buraya geleceğini biliyordum. Bu şeref heyetinize nasip olmuştur, lütfen bu zulme son verin ve karanlığa ışık tutun."

Salonda başka sanık bulunmaması nedeniyle bugünkü duruşma erken tamamlandı. Duruşmaya yarın devam edilecek.

AA



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs