En Sıcak Konular

Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklama

16 Ekim 2015 15:46 tsi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Bursa Mitingi'inde konuşuyor

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bursa tarih boyunca, tarihin ve ticaretin merkezi oldu. Bursa ülkeye çok değerli varlıklar kazandıran bir şehirdir. Allah Bursa'yı hep aziz eylesin, Allah Bursa'yı hep ulu ve yüce eylesin.

Bugün Bursa'da seçim yapmak için birarada değiliz. Bugün, huzurumuzu, kardeşliğimizi bozmaya inat Türkiye'nin geleceğine inancımızı bağırmak için toplandık. Bursa bizim cesaretimizin, birliğimizin sembolüdür. Bugün burada kötülüğe karşı iyiliğin, namertliğe karşı mertliğin sesi olmak için biraraya geldik. Bugün kardeşi kardeşten koparamayacaksınız demeye geldik. Diyarbakır Ulu Cami'den Bursa Ulu Cami'yi ayıramayacaklar. Terörün hedefi insanları korkutmaksa buradan söylüyorum her zaman milletimizle birlikte olup birinci safta olacağız. Hiçbir zaman ikinci safta olmayacağız, milletimize siper olacağız.

Bütün yıldırma çabalarına karşı biz vatanımızın, milletimizin geleceği konusunda kimseye söz hakkı vermeyeceğiz. Teröristlerin günlük hayatı etkilemelerine izin vermeyeceğiz.  Bir takım tuzaklarla olağanüstü şartlar varmış intibağı vermeye çalışanlara karşı biz günlük hayatını sürdüreceğiz. Herhangi bir meydanı boş bırakmayacağız.

7 Haziran'dan bu yana çok olay yaşadık. Terör odaklarının vahşi yüzünü gösterdiği bu dönemde birçok insanımızı kaybettik. askerlerimiz, polislerimiz ve ülkenin dört bir yanında görev yapmakta olan vatandaşlarımız alçakça şehit edildiler. Terör canlarımızı bizden aldı. Yetmedi Ankara'da 99 insanımızın canına kıydı. Gönüllerimiz yaralı, kaybımız büyük. Terör onlarca canımızı kardeşimizi aldı. Allah rahmet eylesin ve milletimize sabır versin. Buradan altını çizerek bir kere daha haykırıyorum; bu taziye milletimizin taziyesidir. Bu acı, şu veya bu kesimin acısı değildir. Kimse acıdan siyasi rant çıkarmaya çalışmasın. Bugün, insan olma günüdür.

Bütün terör örgütlerini bütün bu cinayet odaklarını tek tek kınıyoruz ve lanetliyoruz. Terörü lanetlemekle kalmıyor, terörün tam karşısında birbirimize kenetleniyor, bir oluyoruz. Türk'ü Kürt'ten, Alevi'yi Sünni'den Sünni'yi Alevi'den ayıramadılar, ayıramazlar. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Kim aksini diyorsa teröriste destek olmaktır. Biz hepsine birlikte karşı çıkıyoruz ve bütün terör odaklarını topluca lanetliyoruz. Milletimiz terörü destekleyenleri de bütün açıklığıyla görüyor.

Terör eylemleri yaparak kimse bu ülkeyi teslim alamaz. Biz bu ülkenin toplumsal barışı ve insanlarımızın kardeşliği için milli birlik kardeşliğimzii ortaya koyduk. Biz bu iradeyi ortaya koyup ve bu irademizde asla ve asla bir adım geri gitmeyeceğiz. Terörü temizleyerek, toplumsal barışı tesis etmek için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Hedef bütün olarak Türkiye'dir, büyüme irademizdir. Terör odakları buna meydan okuyor.


Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs