En Sıcak Konular

PKK'ya son yılların en büyük operasyonu

16 Ekim 2015 14:38 tsi
Jandarma Özel Harekat Timleri, özel eğitimli profesyonel askerler Kobra ve Kirpi tipi zırhlı araçlarla bölgeye sevk edilmeye başladı.

Tunceli'de güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için son yılların en büyük operasyonunu bu sabah saatlerinde başlattı.

KARAYOLU KAPATILDI

Tunceli'de PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Binbaşı Yavuz Onat Güzel'in adının verildiği operasyon kapsamında valilik Tunceli-Erzincan karayolunu bu sabah saatlerinde trafiğe kapattı.

VALİLİK AÇIKLADI

Valilik açıklamasında, "Valiliğimizce; ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda; Tunceli-Pülümür karayolu 16 Ekim 2015 günü saat 07.00'dan itibaren ikinci bir açıklamaya kadar trafiğe kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar alternatif yol güzergahlarını kullanmaları önemle duyurulur" denildi.

ÖZEL HAREKAT VE KOMANDOLAR SEVKEDİLİYOR

Operasyon kapsamında bomba uzmanları karayolu üzerinde PKK'lıların tuzakladığı patlayıcı arama taraması yaparak, karayolunu güvenli hale getirdikten sonra dün geceden itibaren Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat Timleri, özel eğitimli profesyonel askerler Kobra ve Kirpi tipi zırhlı araçlarla bölgeye sevk edilmeye başladı.

ASKERLER YOLLARDA

Operasyon kapsamında Tunceli-Erzincan karayolu 25'inci kilometresindeki Nazimiye İlçesi yol ayrımı, Erzincan yönünde ise Pülümür İlçesi Kırmızı Köprü Köyü yakınlarında askerler tarafından trafiğe kapatıldı.

İKİ AYRI NOKTADA TUZAK BULUNDU

Operasyonların PKK'lıların yol kestiği Zağge bölgesi ile Alacık Köyü yakınlarında PKK mezarlığı bölgesinde yoğunlaştırıldığı belirtildi. Operasyon kapsamında hakim tepe ve stratejik alanlara helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Karadan giden güvenlik güçlerinin PKK'lıların iki ayrı noktada tuzakladığı tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcıyı bularak imha ettiği öğrenildi. Bölgede bu sabahtan itibaren başlatılan operasyonlar sürüyor.



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs