En Sıcak Konular

Et fiyatı düşmez

16 Ekim 2015 13:20 tsi
ETBİR Başkan Yardımcısı Ahmet Yücesan, “Yem ithal ediliyor, canlı hayvan ithal. Dolayısıyla bunlar dövizle yapılıyor bu yüzden masraflar artıyor” dedi.

Tür­ki­ye'de gı­da fi­yat­la­rın­da­ki yük­se­liş de­vam eder­ken, iki gün­dür İz­mir'de bu ko­nu­yu ele alan pe­ra­ken­de­ci­ler, hem ar­tış ne­den­le­ri­ni de­ği­şik sek­tör­ler için yo­rum­la­dı hem de tar­tış­ma­la­ra son ver­mek için öne­ri­ler de bu­lun­du.

Ma­li­yet­ler yük­se­li­yor

Bu kap­sam­da ko­nu­şan ET­BİR Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ah­met Yü­ce­san, kır­mı­zı et fi­yat­la­rı­nın düş­me­ye­ce­ği­ni vur­gu­la­dı. Yü­ce­san, bu ko­nu­da şun­la­rı söy­le­di: "Yem it­hal edi­li­yor, can­lı hay­van it­hal edi­li­yor. Do­la­yı­sıy­la bun­lar dö­viz­le ya­pı­lı­yor bu yüz­den mas­raf­lar ar­tı­yor üs­te­lik ete ta­lep her ge­çen gün ar­tı­yor. Bu yüz­den fi­yat­lar düş­mez. Ay­nı kal­ma­sı­nı ümid edi­yo­ruz." Üre­ti­ci ile tü­ke­ti­ci fi­yat­la­rı ara­sın­da­ki ma­ka­sın açıl­ma­sı ko­nu­sun­da "Ar­tık gü­nah ke­çi­si ol­mak is­te­mi­yo­ruz" di­yen Tür­ki­ye Pe­ra­ken­de­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Mus­ta­fa Al­tun­bi­lek de, söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü:

Fiyatları ilan edecek

"Bu ne­den­le yaş seb­ze mey­ve ürün­le­rin­de alım ve sa­tım fi­yat­la­rı­nı her ay dü­zen­li ola­rak ya­yın­la­ya­ca­ğız. Bu şe­kil­de şef­faf­la­şa­rak
va­tan­daş fi­yat­la­rı bi­zim şi­şir­me­di­gi­mi­zi gör­müş ola­cak."

Ye­rel mar­ket ucuz

Pe­ra­ken­de­de çok bü­yük bir re­ka­be­tin ya­şan­dı­ğı­na da dik­kat çe­ken Al­tun­bi­lek, şu id­di­ada bu­lun­du: "İd- ­di­a edi­yo­ruz ye­rel mar­ket­ler, ulu­sal mar­ket­ler­den de pa­zar­dan da da­ha ucuz.

Gramaj düştü çeşitlilik arttı

Son yıl­lar­da dı­şar­da ye­mek ye­me alış­kan­lı­ğı­nın art­ma­sın­dan do­la­yı müş­te­ri dav­ra­nış­la­rın­da cid­di de­ği­şim­ler ya­şan­dı­ğı­na dik­kat çe­ken Al­tun­bi­lek, "Es­ki­den va­tan­daş her­şe­yi ki­loy­la alır­dı. Şim­di gram­la alı­yor. Gra­maj­lar es­ki­ye gö­re çok düş­tü ama alış­ve­riş se­pe­tin­de­ki çe­şit­li­lik art­tı" de­di.

Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs