En Sıcak Konular

Destici'den Ankara'daki katliamla ilgili çarpıcı tespit

13 Ekim 2015 15:46 tsi
BBP lideri Mustafa Destici, Başbakan Davutoğlu’nun ‘canlı bombaların listesi elimizde var’ açıklamasıyla ilgili “Ankara’da ki canlı bombalar da önceden tespit edilmiş isimleri belirlenmişse buna rağmen bombayı patlatmışlarsa o zaman zafiyetin, ihmalin bab

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Esnaf ve Santkaları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör olaylarını lanetledi. ‘7 Haziran’dan sonraki sürece sonra bir baktığımızda gerçekten de insanın yüreği dayanmıyor’ diyen Palandöken, “Her gün bir askerimiz, polisimiz. Artık insanlar sokağa çıkamaz, dükkanını açamaz hale geldi. Dükkanını birisinin açtığı diğerinin kapattığı döneme geldik. Çok üzüntü duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Palandöken’e partisinin seçim beyannamesini verdi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, Ankara’daki terör saldırısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘elimizde liste var ama herhangi bir eylem gerçekleştirmeden müdahale edemeyiz’ şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Türkiye’deki canlı bombaların kimliklerinin tespit edilmiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Destici, “Ne güzel. Bunları takibini iyi yapıp bombayı da patlatmadan önce yakalarlarsa çok daha güzel bir iş yapmış olurlar. Ama ellerinde eğer bu isimler var da buna rağmen gelip bombayı patlatıp yüzlerce insanımızın hayatına ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı saldırı yaparlarsa bu da engellenmezse işte o zaman da sorumluluklarının yerine getirilmesi lazım. Hem tespit etmişsin hem de önlemiyorsun. Daha büyük bir suç var. Ankara’daki canlı bombalar da önceden tespit edilmiş isimleri belirlenmişse buna rağmen bombayı patlatmışlarsa o zaman zafiyetin, ihmalin babası var.” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKAN MUHALEFETTE OLSAYDI İHMAL OLDUĞUNU SÖYLEMEYECEK MİYDİ?”

BBP Lideri, şöyle devam etti: ”Sayın Davutoğlu da ilgili bakanlar da iktidar koltuklarında oturmuyor olsalardı ya da muhalefette olsalardı, burada bir ihmal olduğunu söylemeyecekler mi? Sorumluluğu, ihmali olanları istifaya davet etmeyecekler miydi? Ankara’nın göbeğinde iki tane canlı bomba patlıyor. 97 insan hayatını kaybediyor. 200’ün üzerinde yaralı var. 60 kişi yoğun bakımda can çekişiyor. 75 milyon demoralize olmuş vaziyette. Herkesin gelecek endişesi var. Böyle bir ortamda ‘ihmal yok’ diyebilir misin? Eğer istihbarat görevini yapsaydı bunlar tespit edilirdi. Demek ki görevini yapmamış. Bu kadar ortalığın kan gölüne döndüğü dönemde tedbirleri en üst dereceye çıkarmayacaksın da ne zaman alacaksın?”

“İSTİFA MÜESSESESİ DE ÇOK ONURLUDUR”

Sorumluluğu olanlara seslenen, Destici, “İstifa müessesesi de çok onurludur. Mutlaka bu müessesenin işletilmesi lazım ki, toplum da, ‘bir hata oldu, ihmal gösterildi ama devlet gereğini yaptı’ desin. Yoksa millet vicdanında zaten mahkum oldular. Millet zaten onların istifasını istedi.” dedi.

“BAĞIMSIZ BAKANLARDAN BAZILARI İL İL GEZİP AK PARTİ’YE OY İSTİYOR”

‘Başbakan Davutoğlu’nun her iki bakanı da işaret ederek, zaten onların AK Parti kimlikleri yoktu demesini nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna Destici, şu ifadeleri kullandı: ”Buna sadece gülüyorum. Resmi olarak, şeklen bağımsız bakan. Ama gerçek, bu bağımsız bakan diye atananların tamamı aslında AK Partiye gönül veren, ona mensup kişiler olduğu belli. Bağımsız bakanlardan bazıları il il gezip AK Partiye oy istiyor. Oy isteyenleri de alsın görevden. ‘Sen Ben Yok Türkiye Var’ demişsin ya o zaman hatası olanları alacaksın. Safını belirlesin Ahmet Davutoğlu. Ülkenin yanında mı duracak yoksa kaosun, particiliğin yanında mı duracak safını belirlesin.”

CİHAN 

Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs