En Sıcak Konular

Hava durumu son tahminler korkutucu!

30 Eylül 2015 15:57 tsi
Hava durumu son raporları korkuttu meteoroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa için kırmızı alarm. Haftasonuna kadar yağış var sıcaklık düşüyor.

Hava durumu raporları son tahminleri meteoroloji açıkladı. Özellikle İstanbul'u esir alan yağışlar haftasonuna kadar devam edecek. Yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak yeni haftaya kadar sıcaklık değerlerinde artış olmayacak. İstanbul hava durumunu merak edenler için ise yağışlar şiddetlenerek aralıklarla etkili olacak, sıcaklık 16 dereceye kadar düşüyor. Peki Kocaeli, Sakarya, Bursa, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Antalya hava durumu nasıl olacak?

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI!

Daha önceki şiddetli yağış uyarımız (Uyarı No:289) doğrultusunda Marmara'nın doğusunda devam eden yağışların, son 6 saatte Sakarya'nın Ferizli ilçesinde metrekareye 125 kg, Sapanca ilçesinde 59 kg; Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 100 kg, Kartepe Kayak Merkezi'nde 161 kg civarına ulaştığı gözlemlenmiştir. Bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkisini devam ettirmesi beklendiğinden, aşırı yağışın neden olacağı sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


AKDENİZ'E SEL UYARISI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak güney ve doğu kesimleri başta olmak üzere Adana çevreleri, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde (Erzin, Dörtyol, İskenderun, Belen) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?

Parçalı çok bulutlu, Kırklareli ile Tekirdağ'ın kıyı kesimleri, İstanbul ve bölgenin doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KOCAELİ VE SAKARYA'YA DİKKAT!

Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Marmara'nın doğusunda devam eden yağışların son 6 saatte Sakarya'nın Ferizli ilçesinde metrekareye 125 kilogram, Sapanca ilçesinde 59 kilogram, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 100 kilogram ve Kartepe Kayak Merkezi'nde 161 kilogram civarına ulaştığının gözlemlendiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın etkisini devam ettirmesinin beklendiği ifade edilerek, aşırı yağışların neden olacağı "sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar" gibi olaylar nedeniyle vatandaşlar uyarıldı.


BUDO SEFERLERİ İPTAL!

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) 5 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, saat  09'00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş),  09.30'daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), 10.45'teki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı.

BUDO'nun saat 07.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ile 08.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamadı.

SAKARYA'DA FIRTINA!

Sakarya merkezi ile Sapanca ve Ferizli ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda evi su bastı, Kurtköy'de derenin taşması sonucu Sapanca-Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı.

Sağanak ve fırtına akşam saatlerinde kent merkezi ile ilçelerde etkili oldu. Yağışın etkisini artırması nedeniyle Beşköprü kavşağı D-100 karayolu bağlantısında oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar yolda kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bağlı ekiplerin tıkanan rögarları açma çalışmaları devam ediyor.

Sapanca ilçesinde ise yağış sonrası taşan dereler sebebiyle Dibektaş, Kurtköy, Ünlüce, Göl, Yeni mahallelerindeki çok sayıda evi su bastı. Sapanca Belediyesi ekipleri, iş makineleri yardımıyla dere yataklarını açmak için çalışmalarını gece boyu sürdürdü. AFAD ekipleri ise su baskını sebebiyle evlerinde mahsur kalan 20 vatandaşı kurtararak güvenli bölgelere taşıdı.



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,641 µs