En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan faturayı bütün bürokratlara kesti

30 Eylül 2015 14:50 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran'dan sonra artan terörün sorumluluğunu bürokratlara yükledi. Çatışmaların başlamasını şahsına ve hükümete fatura edenler olduğunu belirten Erdoğan, “Kamu görevlilerinin gelişmeleri eksik veya yanlış değerlendirmesinin, bu k

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecindeki zafiyet sebebiyle terör örgütünün güçlenmesini ve 7 Haziran seçiminden sonra artan terörün faturasını kamu görevlilerine kesti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 11. kez ağırladığı muhtarlara konuşan Erdoğan, “Maalesef, demokrasi ve özgürlükler art niyetlilerin elinde istismara açık hale dönüşüyor. Bu süreçte terör örgütünün kötü niyetlerini hayata geçirmek için istismar ettiğini gördük. Kamu görevlilerinin gelişmeleri eksik veya yanlış değerlendirmesinin, bu konuda zafiyete yol açtığı anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu sözler Ankara'da tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Erdoğan'ın 22 Ağustos'ta “Hazmedilmeyen durumlara rağmen operasyon yapmıyoruz.” dediğini, şimdi ise suçunu valilere atmak istediğini söyledi. Altay, “Hukuk er geç tesis edilecek, o zaman suç işleyen herkes hesap verecek.” dedi. Erdoğan daha önce çözüm sürecinde teröristlerle çatışmaya girilmemesini güvenlik güçlerinin istediğini ifade etmişti. Ancak operasyonlara valilerin izin vermediği belgesiyle ortaya çıkınca sorumluluğu kamu görevlilerine attı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da 11. kez muhtarları ağırladı. Erdoğan, her zamanki gibi yine siyasi içerikli bir konuşma yaptı. Sözü çözüm sürecine getirdi. Ve sürecin faturasını bürokratlara kesti: “Kamu görevlilerinin gelişmeleri eksik veya yanlış değerlendirmesinin, bu konuda zafiyete yol açtığı anlaşılıyor.”
 
BÖYLE DEMİŞTİ: VALİLER TALİMATIMIZ GEREĞİ OPERASYON YAPMIYOR
 
Tayyip Erdoğan'a göre bürokratlar suçlu ve 7 Haziran'dan sonra artan terör olaylarının da 140'tan fazla şehidin de sorumlusu onlar. Ancak daha 6 Eylül'de katıldığı bir televizyon programında, çözüm süreci boyunca PKK'nın silah stokladığından haberdar olduklarını bizzat itiraf etmişti. Erdoğan, “Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.” demişti. Erdoğan, aynı konuşmanın devamında güvenlik güçlerini de şu sözlerle hedef göstermişti: “Burada bu süreç içinde güvenlik güçlerimiz, tabi ‘herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler.”
 
16 Eylül'de katıldığı bir başka televizyon programında ise valilere PKK'ya operasyon yapılmaması talimatını kendilerinin verdiğini açıklamıştı Erdoğan: “Çözüm sürecinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği, ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.”
 
OPERASYON TALEPLERİ REDDEDİLDİ
 
Askerin operasyon taleplerinin de siyasi iktidarın talimatları gereği valiler tarafından geri çevrildiği ortaya çıktı. 19 Eylül'de Hürriyet'e konuşan askeri bir kaynak, 2014'te, Şırnak, Hakkâri ve Tunceli'de 280 operasyon talebinde bulunduklarını ancak bunlardan sadece 8'ine valilikler tarafından onay verildiğini belirtiyordu. Asker de operasyon izni istediğinde valilerden aldığı ‘hayır' cevaplarını TSK arşivine kaldırdı.
 
VALİDEN ASKERE: PKK'YA DOKUNMAYIN!
 
Asker, örgütün giderek güçlendiği ve halk savaşına hazırlandığına dair bilgileri içeren istihbarat raporlarını defalarca Milli Güvenlik Kurulu'nun gündemine getirdi. Fakat Erdoğan ve hükümet kanadından hiçbir tepki verilmedi. Ayrıca binlerce gencin terör örgütüne katılmak için dağa çıktığını yine bölgenin AKP'li vekilleri bizzat itiraf etti. Son olarak 28 Eylül'de Sözcü Gazetesi, askerin operasyon için izin talebine karşı valinin verdiği cevaba ilişkin belgeyi yayınladı. Söz konusu belgede, PKK'ya dokunulmaması isteniyor. (Kaynak: Zaman)


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,299 µs