En Sıcak Konular

''Dünyanın Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyacı var''

30 Eylül 2015 10:48 tsi
Türkiye'nin gözalıcı bir şekilde parlamaya devam ettiğini söyleyen Selva, Dünyanın, Türkiye gibi örnek bir ülkeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Paul Selva, Türkiye'nin on yıllardır bölgedeki istikrarın sağlanmasında bir mihenk taşı olduğunu söyledi.

Amerikan Türk Konseyinin 34. yıllık toplantısının kapanış yemeğinde konuşan Selva, Türkiye ve ABD'nin, askeri alanda her zaman birbirlerine destek olduğunu belirterek, Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

Türkiye'nin, İncirlik hava üssünü ABD öncülüğündeki koalisyona açmadan önce de yıllarca ABD ordusunu ağırladığını anlatan Selva, Türkiye ve ABD'nin geçmişten bugüne ortak bir anlayış ve tecrübe tarihi olduğunu kaydetti.

Selva, iki ülkenin, tarihte olduğu gibi, bugün de bu ortak anlayışla tüm ortak sorunlarla mücadele edebileceğini söyleyerek, dünyanın şu anda tarihin en karışık dönemlerinden birini yaşadığını dile getirdi.

Selva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Türkiye) On yıllardır bölgedeki istikrarın sağlanmasına bir mihenk taşı olarak katkı sağladı, tüm Ortadoğu'da ve Güney Avrupa'da güvenlikle alakalı misyonların uygulanabilmesi için ittifaklar kurdu. DAEŞ, El Kaide, PKK, Boko Haram gibi radikal gruplar niyetlerini açıkça belirttiler ve (bunlar) kendi çıkarları uğruna uluslararası güvenliği baltalamaya çalıştılar.

DÜNYANIN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR

Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye'nin vadeden ilerlemesi göz alıcı bir şekilde parlamaya devam ediyor. Bu harika bir şey. Şu anda her zamankinden daha da harika. Dünyanın, Türkiye gibi sorumluluk sahibi bir örnek ülkeye ihtiyacı var. Bence bunu, ülkenize gelen 2 milyona yakın Suriyeli mülteciye gösterdiğiniz misafirperverliğinizle ortaya koydunuz."



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs