En Sıcak Konular

Kuzey Irak'a hava harekatı!

28 Eylül 2015 15:57 tsi
TSK, Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği hava harekatında PKK'ya ait cephanelik ve barınakların imha ederken, 22 teröristi ise öldürdü.

Türk F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları, Kuzey Irak’ın Gara bölgesindeki terör hedeflerini yerle bir etti. Beytüşşebap’taki operasyonlarda ise toplam 22 terörist ölü olarak ele geçirildi.

TAM İSABETLE VURULARAK İMHA EDİLDİ

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, İHA’lar ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait barınak, ağaç altı barınak, malzeme ve mühimmat depoları 25 Eylül 2015 tarihinde Hava Kuvvetlerine ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları ile tam isabetle vurularak imha edildi. İcra edilen hava taarruzları İHA ile gözetlendi.

Son dönemde yer altına tahkim edilmiş mühimmat depolarının istihbarat birimlerince tespit edilerek Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edilmesine müteakip bölücü terör örgütünün, ellerindeki kalan mühimmatları arazide örtülü ve çok gizli olan yerlere bölmek suretiyle depoladıkları vurgulanarak bunların da tespit edildikçe imha edildiği vurgulandı.

KATMAN KATMAN ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Ayrıca teröristlerin, mağaralara atılan akıllı bombalar nedeniyle artık buralarda barınmak yerine açık alanları tercih ettiğine dikkat çekilerek "Barınak" denen yerlerde yaşam sürdürmeye çalıştıkları bildirildi. Teröristlerin buradan da kaçamadığı da belirtilerek, barınaklara çok sayıda silah ve mühimmat götürdüklerinden, barınak patlamalarının da katman katman alev topu şeklinde görüldüğü ifade edildi.

22 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Beytüşşebap bölgesinde yapılan operasyonda, 26 Eylül 2015 tarihinde ele geçirilen 15 bölücü terör örgütü mensubu teröriste ilave olarak, 7 teröristin daha silah, mühimmat ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen toplam terörist sayısının 22 olduğu kaydedildi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA KAZAN BOMBALARI İLE VURDULAR

Öte yandan PKK’lı teröristler tarafından Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine düzenlenen saldırı sonrasında bölge F-16 savaş uçakları tarafından kazan bombaları ile vuruldu. Bombardıman saniye saniye kameralara yansıdı.

Beytüşşebap ilçesinde, PKK’lı teröristler tarafından 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık binasına düzenlenen saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda öldürülen 34 PKK’lının çatışma görüntüleri ortaya çıktı. Beytüşşebap’taki çatışmalarda birçok ev ve iş yerinin yandığı olayların görüntüleri kamaralar tarafından an be an kaydedildi. PKK’lılar tarafından ağır silahlarla saldırdıkları Beytüşşebap dumanlar altında kalırken, bölgeye sevk edilen savaş uçakları teröristlerin kaçış güzergahlarını bombaladı. 

Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs