En Sıcak Konular

70 kişi Suriye'ye geçti

22 Eylül 2015 08:15 tsi
70 kişi Suriye'ye geçti ABD Merkez Komutanlığı, DAEŞ ile mücadele kapsamında eğitilip silahlandırılan Yeni Suriyeli Güçler'e bağlı yaklaşık 70 kişinin Suriye'ye başarılı bir şekilde sevk edildiğini bildirdi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında eğitilip silahlandırılan Yeni Suriyeli Güçler'e bağlı yaklaşık 70 kişinin Suriye'ye başarılı bir şekilde sevk edildiğini bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, koalisyonun desteğiyle Yeni Suriyeli Güçler'in, tecrübeli muhaliflerle DAEŞ'e karşı savaşmak üzere, silahları ve ekipmanlarıyla başarılı bir şekilde Suriye'ye tekrar giriş yaptığı kaydedildi.

Yeni Suriyeli Güçler'in bölgede savaşan Suriyeli Kürtler, Sünni Araplar ve diğer DAEŞ karşıtı güçlere katkı yapacağı belirtilen açıklamada, "Eğit-donat programından mezun olan Yeni Suriyeli Güçler, koalisyon güçleri tarafından yönetilmeyecek. Fakat DAEŞ'in gücünü azaltmak ve tamamen ortadan kaldırmak için koalisyon güçleri tarafından desteklenecek" ifadesi kullanıldı.

Suriyelilere yönelik eğit-donat programını Türkiye’nin yanı sıra Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan’da yapmayı planlayan ABD, ilkbahar aylarında başlanan programla her yıl yaklaşık 5 bin ılımlı muhalifi eğitmeyi planlıyordu ancak programdan mezun olanların sayısı hedeflerin çok gerisinde kalmış durumda.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da bu programa katılanlara aylık 250-400 dolar maaş verileceğini duyurmasına rağmen, eğitilecek muhaliflerin sayısının azlığı ve programın hedefleri doğrultusunda ilerleyememesi ABD Kongre üyelerince eleştiriliyor.

AA



Bu haber 1,320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs