En Sıcak Konular

HDP'de sürpriz ittifak!

18 Eylül 2015 14:40 tsi
HDP'de sürpriz ittifak! HDP ve EMEP ortak bir açıklama yaparak 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım'da da seçime birlikte katılacaklarını duyurdu.

HDP ve EMEP ittifakı 1 Kasım seçimlerinde de devam edecek. Levent Tüzel'in bakanlığı kabul etmemesinin ardından karşılıklı açıklamalarla gündeme gelen HDP-EMEP birlikteliğinin devam edeceği Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ın ortak imzalı açıklaması ile şöyle duyuruldu:

"Türkiye 7 Haziran öncesinden çok daha ağırlaşan ekonomik, sosyal ve siyasal koşullarda 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçime gidiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP, 7 Haziran'da almış olduğu seçim yenilgisinin ardından sömürülen ve ezilen halk kesimlerine karşı yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır.

"YENİLGİNİN FATURASI HALKA KESİLİYOR"

Başkanlık hayalleri yıkılmış, tek başına hükümet kuracak çoğunluk bile elde edilememiştir. İşte bu yenilginin faturası başta Kürt ve Türk olmak üzere, bütün milliyetlerden sömürülen ve ezilen halk kitlelerine kesilmektedir.

Ülke genelinde fiili OHAL ve sıkıyönetim politikaları uygulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet, özellikle bölgede Kürt halkına yönelik sindirme ve baskı politikalarını devreye sokmuştur. Cizre başta olmak üzere birçok Kürt kentinde yaşanan saldırılar bunun en açık göstergesidir.

İşçi sınıfı ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin en küçük bir hak talebi bile karşılanmadığı gibi, koşullar daha da ağırlaşmıştır.

"TEK ADAM VE TEK PARTİ DİKTATÖRLÜĞÜ ÖZLEMİNDEN VAZGEÇİLMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin hedefi bu koşullarda gidilecek bir erken seçimden en azından tek parti hükümeti kuracak bir çoğunlukla çıkmak ve fiili başkanlık konumu edinmektir. Açıktır ki, "Tek Adam ve Tek Parti Diktatörlüğü" özleminden vazgeçilmemiştir.

Bu özet tablo içerisinde demokrasi güçlerinin ortak mücadelesine olan ihtiyaç daha da artmıştır.

Örgütlenme, siyasi faaliyet sürdürme ve söz-basın özgürlüğü, Kürt halkının eşit koşullarda bir arada yaşama talebi başta olmak üzere, temel demokratik haklar ve siyasi özgürlükler için birlikte mücadele etmek, demokrasi güçlerinin ortak sorumluluğu olmaya devam ediyor.

"ORTAK MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de demokratik haklar ve siyasi özgürlükler için yürüttüğümüz ortak mücadele konusundaki kararlılığımız devam etmektedir. Sadece bizlerin değil, bütün demokrasi güçlerinin de aynı kararlılıkla hareket etmesinin zorunluluğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Bu anlayışla EMEP ve HDP olarak 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimlerde birlikte hareket etme kararı aldığımızı bütün kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bütün demokrasi güçlerini de HDP'yi desteklemeye çağırıyoruz."

DEMOKRATİK HAKLAR FEDERASYONU İLE DE DEVAM KARARI

HDP ayrıca Demokratik Haklar Federasyonu ile de 1 Kasım seçimlerinde ortak hareket etmeye devam edeceğini duyurdu.

Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,587 µs