En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi

18 Eylül 2015 11:49 tsi
Sağlık Bakanlığı, 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde sağlık hizmetlerinin aksamaması için genelge yayımladı

Kurban Bayramı tatilinde hastaların mağdur olmaması için sağlık merkezlerinde nöbet düzenlemesi yapılacak, radyo terapi hizmetleri planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülecek, diyaliz hizmetleri aksatılmayacak ve evde sağlık hizmetleri devam edecek.

Sağılık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş imzasıyla yayımlanan, "Kurban Bayramı Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Aksatılmaksızın Sunulması" konulu genelgede, bayram tatilinin idari izinlerle birlikte 9 güne çıktığı belirtildi. Genelgede, bu sürede hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri acil haller nedeniyle 112 acil ambulanslarına ve hastane acil servislerine başvurularda yoğunluk yaşanabileceği, buna bağlı acil iş yükünde artış olabileceği belirtildi.

Kamu, üniversite ve özel sektöre ait acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, tatil süresince yoğun talebi karşılayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulanan genelgede, artan ve değişebilen ihtiyaçlara göre ortaya çıkabilecek durumlarda, önlemlerin önceden ve süratle alınması talimatı verildi.

Acil ve yoğun bakım hizmetlerinin ilgili tebliğ hükümlerinde belirtilen esaslara uygun olarak planlanması ve yürütülmesi gerektiği ifade edilen genelgeye göre, acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemleri 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilecek.

Tatil süresince oluşabilecek el, bilek ve benzeri uzuv yaralanmaları sonucunda hastane acil servislerine başvuracak vakalara, zamanında ve etkin bir acil sağlık hizmeti verilebilmesi için ilgili cerrahi branş uzman tabiplerine günün her saatinde ulaşılabilecek şekilde nöbet planlaması yapılacak.

Komplike el yaralanmaları vakaları ise acil servislerde karşılanacak ve gerekli müdahale ile tedavileri için uygun merkezlere yönlendirilecek. Bu merkezlerin isimleri, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine bildirilerek merkez ile koordinasyon içinde hizmet yürütülecek.



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs