En Sıcak Konular

CHP'nin milletvekili aday listesi netleşti

18 Eylül 2015 09:20 tsi
CHP'nin milletvekili aday listesi netleşti Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, genel başkan yardımcıları Murat Özçelik ve Ercan Karakaş aday gösterilmedi.

CHP'de milletvekili aday listesinin oylandığı Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

PM, akşam saatlerinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından toplandı. Saat 03.30'a kadar süren toplantıda, MYK tarafından belirlenen milletvekili aday listesi netleştirildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, 2 MYK üyesi yer almadı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Haziran seçimlerine İstanbul 3. Bölge 7. sıradan giren ve milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik bu kez aday gösterilmedi. Özçelik'in sırasına, 9. sırada yer alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kaydırıldı.

Daha önce aday gösterilmeyen Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da İstanbul 3. Bölgeden aday oldu.

PM'de diğer bir sürpriz Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ismi üzerinde yaşandı. CHP'den istifa eden İhsan Özkes'in yerine, sıra kaydırılarak Akkaya listeye girdi. Yakup Akkaya, İstanbul 1. Bölge 11. sıradan aday gösterildi. Akkaya da 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

CHP MYK'dan milletvekili adayı gösterilmeyen diğer isim ise Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş.

RTÜK üyeliğinden istifa eden Öztunç ile eski konsolos Yılmaz da listede

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP'nin Ardahan milletvekili adayı olarak listeye girdi.
CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen ve adaylık için bu görevinden istifa eden Ali Öztunç ise Kahramanmaraş birinci sıradan milletvekili adayı oldu. CHP, 7 Haziran seçimlerinde bu iki ilde milletvekili çıkaramamıştı.

İlgezdi yine aday

İstanbul 1. Bölgede Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey yer aldı. Bu bölgede ikinci sıra ise hakkındaki iddialar nedeniyle tartışma konusu olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin oldu. İlgezdi, 7 Haziran seçimlerindeki yerini korudu.

Önceki seçimde Tokat'tan birinci sıradan milletvekili seçilen Orhan Düzgün'ün yerine ise eski il başkanı Kadim Durmaz'ın aday gösterildiği belirtildi.

Partinin Gaziantep birinci sıra adayı CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici oldu. Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yeni listede 4. sıradan aday gösterildi.

-Oran ve Aksünger de listede yer almayan isimler-

7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen eski milletvekili Umut Oran yine listede yer almadı. Eski milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger de listede yer bulamadı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden istifa ederek aday olan Doç. Dr. Koray Çalışkan da listeye giremedi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de yerini koruyan milletvekillerinden. Baykal, Antalya ikinci sıradan, İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi. 

AA



Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,110 µs