En Sıcak Konular

Lahananın mucizevi faydaları

17 Eylül 2015 17:04 tsi
Lahananın mucizevi faydaları Doğanın bizlere sunduğu muhteşem nimetlerin faydaları saymak ile bitmiyor. Bunlardan bir tanesi de beyaz lahanadır.

Hem güzellik hem de sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için yararlı olan bu sebze, protein ve vitamin deposudur. B, C, E vitaminlerini bünyesinde barındıran ve birçok hastalığa şifa olan lahana, organik asitler ile harmanlanmıştır.

Kür olarak kullanıldığında, farkını çok kısa sürede göstermektedir. Vücutta bulunan zararlı maddeleri atmaya yardımcı olan ve hücre yenilenmesinde etkin olan sebze, doğal toksin ilacı özelliği taşımaktadır. Et ve süt ürünlerinde bulunan besin deposunu da bünyesinde barındıran lahana, kilosundan şikâyeti olan kişilerin, sağlıklı bir şekilde zayıflamasını sağlıyor. Hiçbir sebzede bulunmayan etkisi ile uzmanların gözdesi olmuştur. U vitamini, yani biyoformasyon etkisi, beyaz lahanayı üstün kılmaktadır.

Beyaz lahananın mucizevî yararlarına, her gün yeni bir şey daha ekleniyor. Uzmanların tavsiye ettiği bu sebze, mide sorunlarına ve hastalıklarına şifa olmaktadır. Sindirim kolaylığını ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Vücutta oluşan sivilce ve geçmeyen yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Romatizmal rahatsızlıkların yol açtığı reaksiyonları iyileştirir. Kanser ve birçok ciddi hastalıklara engel olur, vücut direncini artırır.

Özellikle kolon, göğüs kanserine ve kalp krizine engel olur ve ilerlemesini durdurur. Doğal idrar söktürücü ilacıdır. Gündelik hayatta daha zinde ve enerji dolu olmasını sağlar. Cildi güzelleştirir ve vücutta bulunan fazla suyu, zehirli toksinleri dışarı atmayı kolaylaştırır. Kansızlığı giderir ve kan şekeri değerini dengeye sokar. Cilt kırışıklıklarını düzelmesine katkı sağlar ve yaşlanmayı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğinin yanı sıra, kadınların korkulu rüyası olan selülitin tedavisinde bire bir etkin rol oynar. Ve çatlak selülit oluşmasına engel olur. Kulak çınlamasına bire bir çözüm olan lahana, hormonları da düzene sokmaktadır. Zona, dolama gibi ağrılı sorunlara şifa olmaktadır.

Beyaz lahana, bu kadar çok faydaya sahip olmasına rağmen çok ucuz bir sebzedir. Her yerde bulunan bu sebzeyi, artık her mevsim bulabilmek mümkün hale gelmiştir. Eski medeniyetlerde bitkisel ilaç olarak kullanılan bu sebze, tıp sektöründe de kullanılmaktadır. Gelişme çağında olan çocukların ve gençlerin tüketmesinde fayda vardır. Çiğ olarak tüketildiği gibi pişirilerek de tüketmeniz mümkündür. İster çorba yapıp için isterseniz kür olarak kullanın, bu sebzenin mucizevî etkilerine inanamayacaksınız. 

Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,272 µs