En Sıcak Konular

Murat Karayılan'dan ateşkes açıklaması

17 Eylül 2015 15:16 tsi
Murat Karayılan'dan ateşkes açıklaması Terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan, ateşkes ve Erdoğan'ın 'çözüm sürecinde silah stokladılar' sözüyle ilgili açıklama yaptı.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF'ye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK'nın çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE HERHANGİ BİR YERE HERHANGİ BİR CEPHANE TAŞIMIŞ DEĞİLİZ"

"Bu süreçte hareketimizin yaşadığı gelişme ve büyüme, çözüm sürecinin istismar edilmesi ya da silah depolanması ile izah edilemez" diyen Karayılan, "Biz çözüm sürecinde herhangi bir yere, herhangi bir cephane taşımış değiliz. Elimizde ne varsa, eskiden var olandır. Gerçeklik budur" dedi.

TEK TARAFLI ATEŞKESE 'HAYIR' DEDİ

Ateşkes çağrılarıyla ilgili konuyan Karayılan, "Savaşı durdurmak isteyen bütün kesimler şunu görmeli" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu savaşı Erdoğan başlattı. Doğru; devlet içindeki birtakım inkarcı-imhacı eğilim taşıyan kesimler de ittifak halinde bu sürece dahil oldu ama Erdoğan esas olarak 400 milletvekili için bu savaşı yürütüyor. Normal koşullarda bu sonuca ulaşamayacağını görünce savaşla tüm dengeleri altüst ederek 1 Kasım seçimlerini kazanmak istiyor. Bu yüzden savaşı sürdürmek isteyen bir taraf var. İktidar olan bu tarafın tutumunun değişmesinde ısrar etmek gerekiyor. Yani 'Sen savaşla sonuç alamazsın' tutumunu görürlerse, bundan vazgeçmeleri mümkün olabilir.

Dolayısıyla Türkiye toplumunun ve barış ile demokrasiden yana olan değişik çevreler seslerini daha fazla yükselterek ve de AKP'nin bu saldırganlığına daha fazla tepki göstererek onu bundan vazgeçirebilirler. Çünkü bu saldırılar durmadan, bizim tek taraflı bir biçimde savunma pozisyonumuzu zayıflatmamız, büyük darbe yememize yol açabilir ve bu durum sadece bize değil tüm demokrasi güçleri için kaldırılamaz sonuçlara yol açabilir. Öncelikle AKP'nin bu politikasına karşı mücadele etmek ve bu savaşçı tutumunu eleştirerek ve buradan hareket ederek yeni bir ateşkes zemini oluşturulabilir. Bu da ancak gözlemci aracıların da bulunduğu, tahkim edilmiş çift taraflı ateşkesle yeni bir sürecin başlatılması biçiminde olabilir."

Bu haber 1,275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,350 µs