En Sıcak Konular

İşte Cizre'de öldürülen PKK'lı sayısı

17 Eylül 2015 14:35 tsi
İşte Cizre'de öldürülen PKK'lı sayısı Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde TSK'nın düzenlediği operasyonlar hakkında bilgi verdi. Vali öldürülen PKK'lı sayısını açıkladı.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre İlçesi'nde 4 Eylül'de başlayan ve 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Su, "İcra edilen operasyonlar sonucunda; 1150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneği imha edilmiş, 45 hendek ve barikat bertaraf edilmiş, uzun namlulu silahlar ve mühimmatlar ele geçirilmiştir.

40 - 42 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca 7 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 17 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir" dedi.

ŞIRNAK VALİSİ AÇIKLADI

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 8 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanan ve PKK'ya yönelik operasyonların düzenlediği Cizre İlçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Vali Su, "Bugün sizlerle Cizre'de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 12 Eylül 2015 tarihine kadar gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi vermek için bir aradayız.

Cizre ilçemizde, kamu düzeninin sağlanması, bölgede faaliyet gösteren PKK/KCK Terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yargı mercilerinin kararları doğrultusunda kapsamlı operasyonlar başlatılmış ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir" dedi.

VALİ: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KAYIP SAYISI 40-42"

Vali Su, icra edilen operasyonlar sonucunda 17 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "İcra edilen operasyonlar sonucunda; 1150 kilogram patlayıcı ve 39 bomba düzeneği imha edilmiş, 45 hendek ve barikat bertaraf edilmiş, uzun namlulu silahlar ve mühimmatlar ele geçirilmiştir. Ayrıca 7 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 17 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir" dedi.

Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,624 µs