En Sıcak Konular

Hüda Par'dan erken seçim için şok karar!

17 Eylül 2015 12:37 tsi
HüdaPar 1 Kasım erken seçimlerine katılmama kararı aldı. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti olarak seçimlere girmeme kararı aldıklarını açıkladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yönetimi, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlere girmeme kararı aldığını açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ‘teşkilat yetersizliği’ nedeniyle vize vermediği HÜDA PAR seçimlere bağımsız adaylarla da katılmayacak.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlere girmeme kararı aldıklarını açıkladı. Hem parti olarak hem de bağımsız adaylarla seçimlerde yer almayacaklarını açıklayan Yapıcıoğlu, bunun bir boykot olmadığını ifade etti.

İTTİFAK MI YAPACAKLAR?

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Yapıcıoğlu YSK’nın kararını hatırlatarak, bazı partilerden ittifak teklifleri aldıklarını ancak uygun görmediklerinve  seçmenleri serbest bıraktıklarını da kaydetti.


İşte Yapıcıoğlu'nun o sözleri:

“Halkımızın nisbî huzurunun ve kısmî kazanımlarının uluslararası güç odaklarının menfaatlerine kurban edildiği, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımayacağı bir ortamda; niteliğin düştüğü, partilerin nicelik olarak yükselmek için katıldığı bir yarışa girmenin çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle YSK kararı nedeniyle parti olarak katılamayacağımız 1 Kasım seçimlerine bağımsız adaylarla veya seçim ittifakı yoluyla başka partilerin listelerinde yer almak suretiyle de katılmama kararı aldık.”


SEÇMENLERİ SERBEST BIRAKTIK"

Bazı partilerden ittifak teklifleri aldıklarını ancak uygun görmediklerini anlatan Yapıcıoğlu, seçmenleri serbest bıraktıklarını da kaydederek, kararlarının başka bir partiyi destekleme anlamı taşımadığını belirtti.

Konuşmasında ‘Kürt seçmenler kayıtlı oldukları yerlerde kalabilecek mi?’ diye soran Yapıcıoğlu çatışmalar nedeniyle fırsatını bulanların bölgeden göç ettiğini, batıdaki Kürtlerin ise göçe zorlandığını söyledi.



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,311 µs