En Sıcak Konular

Abdullah Gül NTV canlı yayınına çıkıyor

17 Eylül 2015 12:33 tsi
Abdullah Gül bu akşam AK Parti milletvekili aday listelerinin teslimi öncesi ve Boydak operasyonu sonrası Gül'ün ekrana çıkma kararı ortalığı karıştırdı.

Abdullah Gül'ün NTV'de canlı yayına çıkma kararı zamanlaması açısından kritik önemde olunca Ankara'da AK Parti kulisleri karıştı. AK Parti'nin 1 Kasım erken seçimi için listelerini teslime 1 gün kala Gül'ün ekranda boy gösterecek olması bir bomba patlatacağı beklentisini artırdı. Bu yayının bir diğer önemi ise Boydak ailesine yönelik 'paralel yapı' operasyonundan hemen sonraya denk gelmesi. Bilindiği gibi Abdullah Gül Boydak ailesiyle hayli yakın ilişkilere sahip.

Peki Abdullah Gül NTV canlı yayınına çıkma kararı aldı? Uzun süre sustuktan sonra neden şimdi konuşmaya niyetlendi? Bu akşam NTV ekranından bir bomba patlatır mı?

Tüm bu soruların en çok sorulduğu yer AK Parti kulisleri. Abdullah Gül'ün ne yapacağı ya da ne yapmaya niyetli olduğu konusunda yakın çevresinden henüz bir bilgi sızmış değil. Kulislerde en büyük 'bomba' NTV ekranından AK Parti milletvekili adaylığını ilan etmesi olur görüşü hakim. Ancak Abdullah Gül'ü yakınen tanıyanlarda ondan böyle bir çıkış gelmeyeceği düşüncesinde.


GÜL'ÜN NTV YAYINI
Abdullah Gül'ün ortalığı karıştıran NTV canlı yayınına ilişkin son bir not aktaralım. Gül NTV ekranına saat 21.30'da çıkacak. Murat Yetkin'in modaratörlüğündeki programda Gül'e sorular yöneltecek isimlerin, Ayşe Böhürler ve Ali Bayramoğlu olması ayrıca dikkate değer.


Peki o zaman Abdullah Gül NTV'ye çıkıp ne diyecek? Bu konuda ağırlıklı görüş Abdullah Gül'ün son dönemde büyük bir rahatsızlık içinde olduğu ve bunu da NTV ekranından orta yere dökeceği yönünde. Son AK Parti kongresi Abdullah Gül'ün en sağlam adamlarının tasfiye edildiği mecra oldu. Yarın ortaya çıkacak olan AK Parti Milletvekili adayları listesinde de bu tasfiyenin süreceği görüşü hakim. Abdullah Gül'ün NTV canlı yayını zamanlaması işte bu sebeple önemli. Beklenti Gül'ün 'tasfiyelerden' duyduğu rahatsızlığı ilan ederek, AK Parti yönetimine özellikle listeler konusunda etkili bir mesaj ileteceği yönünde. Gül'ün ekrandan vereceği mesaj milletvekili listelerini ne kadar etkiler orası da muamma.

ABDULLAH GÜL NTV'YE BOYDAK İÇİN Mİ ÇIKIYOR?
Abdullah Gül'ün NTV canlı yayınının İstikbal ve Bellona'nın sabihi Boydak Holdinge yönelik operasyonundan hemen sonraya gelmesi de kulisleri hareketlendirmiş durumda. Gül'ün NTV'ye sırf bu yüzden çıktığı iddiaları yoğun şekilde dile getiriliyor. Ancak bunun gerçekliği yok. Zira Abdullah Gül , NTV'ye canlı yayın sözünü Boydak operasyonundan önce vermiş.

Ancak bu demek değil ki Boydak konusuna girmeyecek ve bu konudaki eleştirilerini açık bir şekilde dillendirmeyecek. Kulislerdeki tahminler Abdullah Gül'ün hukukçularına durumla ilgili inceletme yaptırdığı ve hükümete Boydak ailesi için hassas kriterleri hatırlatacağı yönünde. Yani hem Boydak ailesine destek çıkması hem de 'hukuk çerçevesinde' kalınması çağrısında bulunması bekleniyor.

GÜL VE BOYDAK AİLESİNİN İLİŞKİLERİ
Boydak Holdinge yönelik operasyon kamuoyunda cemaat ile birlikte aynı zamanda 'Gül'e yönelik' bir atak olarak değerlendirildi. Boydak ailesi ile Abdullah Gül'ün yakın ilişki içinde olduğu herkesin malumu. Boydak grubunun cemaatin amiral gemilerinden biri olduğu da yine aşikar bir konu. Ancak Boydak baskını doğrudan Gül'e yönelik bir mesaj olarak okunmuyor. Bu operasyon daha çok TÜSİAD başta olmak üzere cemaat ve onunla ilişkisini kesmeyen patronlara yönelik mesajlar taşıyor.

Abdullah Gül ile Boydak ailesinin ilişkilerinin samimiyet derecesine gelince... Bu konuda Murat Sabuncu'nun bugünkü yazısından bilgiler sunalım. Sabuncu, Gül-Boydak ilişkisi hakkında şu bilgileri veriyor;

"Boydaklar ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aynı mahalleden. Ailelerin anne babası beraber Hac’ca gittiler. Gül’ün siyasi yaşamı öncesinde de Boydaklarla arası hep iyi oldu. Fazilet Partisi döneminde de Başbakan’ken de Cumhurbaşkanı olduğunda da görüştü, ziyaret etti. Gün oldu ailenin çocuklarının nikah şahidiydi. Hatta dün “gerekçe” gösterilen Melikşah Üniversitesi’nin 2013- 2014 dönemini o başlatmıştı."



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs