En Sıcak Konular

Abdurrahim Boynukalın'dan flaş istek!

17 Eylül 2015 12:27 tsi
Hürriyet'i protesto eden saldıran grubun içinde yer alan AK Parti İstanbul milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Ankara Valiliği'nden koruma talep etti.

Hürriyet binasına yapılan saldırıyla gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Ankara Valiliği'nden koruma istedi.

Dağlıca saldırısı sonrası "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 milletvekili" açıklamasını çarpıtarak verdiği gerekçesiyle saldırı düzenleyen grubun içinde olan ve saldırıda Erdoğan'a hitaben 1 Kasım’daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız” diye seslenen Boynukalın, “tehdit edildiği” gerekçesiyle Ankara Valiliği’ne koruma talebinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, kendisine koruma verilmesi için geçen hafta perşembe günü Ankara Valiliği’ne dilekçeyle başvurdu.

"BUNDAN SONRA DA OLACAĞIM, ALIŞIN" DEMİŞTİ

Boynukalın, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, Hürriyet’in daha önce yaptığı haberlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı  idamla tehdit ettiğini vurgulayarak, “İstiyorlar ki kimse Recep Tayyip Erdoğan’ı, davasını, misyonunu savunmasın. Kim savunuyorsa da hedef gösteriyorlar, yok etmek istiyorlar. Evet ben dün oradaydım. Gerekirse bundan sonra da olacağım” demişti.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ARKASINA SIĞINMANIN VERDİĞİ RAHATLIKLA..."

Boynukalın, Doğan grubuna ait medya kuruluşlarının terör örgütlerini koruyan yayınlar yaptığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misyonunu savunanları hedefe aldığını ifade ederek "Bu zamana kadar karakter suikasti yaptılar, savcımızı şehit eden teröristlerin reklamını yaptılar, Cumhurbaşkanımızı idamla tehdit ettiler, şehitlerimiz üzerinden provokasyon yaptılar, fakat hiçbir toplumsal tepki görmeyip, basın özgürlüğünün arkasına sığınmanın verdiği rahatlıkla hareket ettiler. Artık böyle olmamalı." diye konuşmuştu.

Boynukalın, AA'ya yaptığı açıklamada ise tepkilerinin organize olmadığını ve doğal şekilde geliştiğini ifade ederek, şunları kaydetmişti:

"DİK DURUŞTUR, CESARETTİR, FERASETTİR"

"Cumhurbaşkanımızın sözleri tamamen çarpıtıldı ve bir kısım medya tarafından açık açık 'Eğer 400 vekil olsaydı Dağlıca olmazdı' olarak başka bir noktaya çekildi ve manipüle edildi. Bu duyulur duyulmaz İstanbul'da Hürriyet gazetesinin önünde bir eylem yapıldığı ve insanların orada toplandığına dair bir haber aldık ve oraya gittik. Gittiğimizde bazı şeyler olmuştu, bir kapı zannedersem kırılmış ve biz hemen kitleyi parti teşkilatımızdaki arkadaşlarla beraber teskin etmeye çalıştık. Zaten konuşma yaptığımız videoda kendilerinin bile kesmeyi unuttukları yerler var. Orada insanlara, 'Bize düşen tevazudur, dik duruştur, cesarettir, ferasettir. Buraya geldiniz. Herkes toplanmış. Daha fazla ciddi bir mesele olmadan, buradaki polis arkadaşlarımızı da sıkıntıya sokmadan eylemimizi tamamlayalım' denildi ve eylem düzgün bir şekilde demokratik hak olarak yapıldı ve bitti."

İnsanların "bir medya organına karşı niçin bu denli patlama noktasına geldiğinin" tartışılması gerektiğini savunan Boynukalın, sözlerine şöyle devam etmişti:

"SÜREKLİ BİZE BİR SALDIRI VAR"

"7 Haziran'dan itibaren sürekli olarak bahsettiğimiz medya grubu, sürekli yalan atarak, yalan haberlerle, şiddeti aklayan tavrıyla, insanların artık sabırlarını ciddi anlamda zorlamaya başladı. 7 Haziran'da direkt kendilerine bağlı haber ajansından 'Diktatöre hesabı sorun ve HDP'ye oyunuzu verin' diye açık bir yönlendirme yaptılar ve ondan sonra hemen sildiler bunu. Aynı şekilde dün yaptıkları bu rezilce haberde de hemen tweeti attıktan sonra silme girişiminde bulundular. Sürekli olarak HDP'yi ve terör örgütünü destekleyen, en son 'Fırat meselesinde' hepimiz şahidiz; '12-13 yaşındaki çocukcağızın bombayla öldürülmesi meselesini bile, 'Mayın erken patladı' diyerek meşru bir şekilde eylemi savunan ki bunu seçim öncesinde Mehmet Selim Kiraz savcımızın şehadetinde görmüştük, aynı şekilde orada da DHKP-C'nin yaptığı bu eylemi meşru gösteren, Mirgün Cabas'la bunu yapan, üzerine kendi televizyonlarında olan insanların açık, net şekilde 'Biz de sizi seviyoruz' 'hastag'ine destek verdikleri bir süreci yaşadık. Bu süreçlerin tamamı toplandığında, insanlar çıktı ve şunu söyledi; 'Artık yeter. Sürekli bize bir saldırı var, olanı olmuyor gibi veya olmayanı oluyor gibi bir tavır içindesiniz. Sürekli karşınızdakini suçlayan, maniple eden haberler yapıyorsunuz' dedi insanlar ve sokağa çıktı."

"TAM BİR OKSİMORON"

Hürriyet Gazetesi tarafından kendisi ve protesto gösterisine katılanlar hakkındaki suç duyurusunu "tam bir oksimoron (Birbiriyle çelişen, zıt anlamlı ifadenin bir arada kullanılması)" olarak nitelendiren Boynukalın, "CNN Turk'te yayımlanan videoda ben hiçbir eylemcinin şiddete bulaşmaması gerektiğini ve hemen dağılmamız gerektiğini söylüyorum. Onlar da şiddete teşvikten dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söylüyorlar. Ortada çok komik bir ikilem var. Biz orada eylemcileri teskin eden tarafız, eylemcileri dağıtan tarafız. Orada haklı bir tepki var, haklı tepkinin haksız hale gelmemesi için çalışan tarafız. Bunun üzerine bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunuyorlar. Hiç problem değil. Bizim için bir şereftir bu anlamda" diye konuşmuştu.

"CEVABI 'PARALEL'DEN GELİYOR"

Kendisinin geçmişteki Twitter paylaşımlarının ortaya atılmasına ilişkin ise Boynukalın, şunları söylemişti:

"Geçmiş tweetler üzerinden, o günün konjonktürüyle alakalı atılmış siyasi tweetleri bugüne çevirerek bugünkü zemin üzerinden değerlendirilmesi genellikle paralel yapının çok fazla başvurduğu bir metottur. Biz Hürriyet'e bu anlamda bir tepki gösteriyoruz, cevabı paralel yapıdan geliyor. Paralel yapı da o tweetleri alıp Hürriyet'e servis ediyor. Böyle komik bir denklemin içindeler. Paralel yapıya dokunduğunuzda Hürriyet ayaklanıyor, Hürriyet'e dokunduğunuzda paralel yapı. İkisine birden dokunduğunuzda PKK'ya destek veren medya organları ayağa kalkıyor. Bu üçlü yapının içinde biz sürekli olarak barışı, çözümü ve meşru siyasetin zeminini devam ettirmek için çabamızı göstermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da açık söyleyeyim, bu tarz manipülasyonlarla yalan haberlerle şiddeti aklayan bir tavır ortaya koymaya devam ederlerse biz AK Parti Gençlik Kolları olarak da kendi içimizdeki bütün insanlarla beraber yine bu medya organlarının önünde eylem yapmaya devam edeceğiz. Buna alışmaya da başlasınlar artık."

HÜRRİYET BOYNUKALIN'A DAVA AÇTI

Hürriyet Gazetesi, Dağlıca saldırısının yaşandığı gece gazete binasına gerçekleştirilen taşlı sopalı saldırıyla ilgili, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ile üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Hürriyet avukatlarından yapılan suç duyusunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Hürriyet Gazetesi olarak; 06.09.2015 tarihinde gerçekleşen olaylara istinaden “Mala zarar verme, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, suç işlemeye tahrik ve hürriyeti tahdit” suçlarının işlendiği gerekçesiyle şikayette bulunulmuştu.

Bu haber 1,032 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,427 µs