En Sıcak Konular

AK Parti'nin 1 Kasım planı!

17 Eylül 2015 12:24 tsi
AK Parti'nin 1 Kasım planı! AK Parti'de 1 Kasım milletvekili seçimleri hazırlıkları hızlandı. 7 Haziran'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olumsuz sonuç alan AK Parti'nin bu bölgelerde değişikliğe gittiği belirtildi.

AK Parti 7 Haziran genel seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde istediğini sonucu alamadı. AK Parti'nin bu bölgelerin listesini sil baştan yaparak 3 kriteri öne çıkardığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre, bölge halkının o ilde doğmuş, büyümüş olsada yörede yaşamayan milletvekili adayı istemiyor. Bölge halkı, o ilde doğmuş ve büyümüş olsa da orada yaşamayan milletvekili adayı istemiyor. Üst düzey bürokratların istifa ederek milletvekili listelerine konulması, bölge halkında tepkiyle karşılanıyor.

HALK TARAFINDAN BİLİNEN İSİMLER

İkinci kriter, adayın halkta karşılığının olması. Aşiret yapısının güçlü olduğu bölgede, halk tarafından sevilen, bölgenin sorunlarını çözebilecek güçte olan isimlerin listelere konulması isteniyor. Üçüncü kriter de her ilde bilinen, saygı duyulan kanaat önderlerin görüşlerinin alınması. Öncelikle, AK Parti adayı sıfatını kullanmak için adaylık başvurusu yapan isimler elenecek.

KİMLER LİSTEDE YER ALACAK?

Bunların yerine halkta karşılığı olan kişiler listelere yazılacak. Diyarbakır’da Galip Ensarioğlu, Haşim Haşimi, Abdurrahman Kurt gibi sevilen kişilerin listelere konulması bekleniyor. Bingöllü olan ama 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’a kaydırılan Cevdet Yılmaz’ınsa yeniden Bingöl’e dönmesi veya İstanbul’dan aday gösterilmesi düşünülüyor.

REFERANSLARA BAKILACAK

Habertürk'ün haberine göre, AK Parti, bölgede aday listesini belirlerken dini cemaatlerin, aşiretlerin, kanaat önderlerinin de referans göstereceği isimlere yönelecek. Kanaat önderleri olarak nitelenebilecek bu tarz isimlerin görüşleri de listelere yansıyacak. Aşiret yapısının güçlü olduğu Şanlıurfa’da Bucak Aşireti’nden Ahmet Ersin Bucak’ın listede olabileceği ifade ediliyor.

AK Parti Kongresi’nde belirlenen merkez karar ve yönetim kurulunda yeteri kadar Kürt kökenli isme yer verilmediği tespiti de yapılıyor. Bu nedenle AK Parti’nin Batı illerinde de Kürt adayları listelere yerleştirmesi bekleniyor.

Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs