En Sıcak Konular

Irak'ta kaçırılan Türk işçilerden ikisi serbest

16 Eylül 2015 15:57 tsi
Irak'ta kaçırılan Türk işçilerden ikisi serbest Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Basra kentinde serbest bırakıldı.

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, Irak'ın Basra kentinde serbest bırakıldı.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bakü'de bulunan Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2 Eylül'de kaçırılan işçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı'nın serbest bırakıldığını söyledi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinden yetkililerin serbest bırakılan işçilerle görüştüğünü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdiğini ifade eden Bilgiç, "Diğerlerinin de serbest bırakılmasını temenni ediyorum" dedi.

İşçiler Basra'da koruma altında

AA muhabirinin yerel güvenlik kaynaklardan edindiği bilgilere göre, serbest bırakılan Yılmaz ve Özpilavcı'nın serbest bırakıldıkları hastahane şantiyesinden, Basra'daki  emniyet güçleri tarafından güvenli bir bölgeye alındı.

Güvenlik güçlerinin, işçilerin nasıl serbest bırakıldığı ve diğer işçilerin nerede olduğunu öğrenmek için soruşturmaya alındığı bildirildi.

Basra İl Meclisi Sözcüsü Ahmet el-Sıleti ise "Öğle saatlerinde, daha önce kaçırılan işçilerden ikisi, Basra kent merkezinde bir Türk şirketi tarafından yapılan hastahanenin şantiyesine getirildiler. İşçilere askeri üniforma giydirmişlerdi. Henüz kimin onları bu şantiyeye getirdiği belli değil" dedi.

Türkiye Elçilik yetkilileri ise Yılmaz ve Özpilavcı'nın Bağdat ya da Basra'dan uçakla İstanbul'a getirilebileceğini kaydederken, bu konunun henüz netleşmediğini ifade ettti. 

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 2 Eylül'de bir Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Yetkililer, kaçırılanların bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu açıklamıştı.

AA 



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs