En Sıcak Konular

Putin: IŞİD, Mekke, Medine, Kudüs ve Rusya’yı da hedefliyor

15 Eylül 2015 17:23 tsi
Putin: IŞİD, Mekke, Medine, Kudüs ve Rusya’yı da hedefliyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak topraklarında önemli bir alanda etkin olduğunu, Mekke, Medine ve Kudüs’ü de istediklerini söyledi.

IŞİD’in etkinliklerini Rusya, Avrupa, Orta ve Güney Asya’ya doğru genişletmek istediğini belirten Putin, birçok ülkeden gelen militanların terör eğitimi aldıklarına dikkat çekti.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) liderler zirvesinde konuşan Putin, “Dünyadan, maalesef Avrupa’dan ve Rusya Federasyonu’ndan bölgede bulunan militanlar IŞİD’den eğitim alıyor ve düşünce yapıları değişiyor. Doğal olarak biz bunların evlerine dönmesinden endişe ediyoruz.” dedi.
Putin: IŞİD, Mekke, Medine, Kudüs ve Rusya’yı da hedefliyorFotoğraflar için tıklayın

Eski Sovyet coğrafyasında ortak güvenlik için oluşturulan KGAÖ’de Rusya’nın dışında, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Tacikistan yer alıyor.

PUTİN'DEN ŞAM'A DESTEĞE DEVAM MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terörle mücadele çerçevesinde Suriye yönetimine askeri teknolojik destek verdiklerini ve bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de gerçekleşen Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) liderler toplantısında konuşan Putin, diğer ülkelerin de bu desteğe katılmalarını istedi.

Terör tehdidine karşı Suriye hükümetinin yanında yer aldıklarını ifade eden Putin, “Biz gerekli askeri-teknolojik malzemeleri gönderdik, göndermeye devam edeceğiz. Diğer ülkeleri de buna katılmaya çağırıyoruz.” dedi.

“SURİYE’NİN LİBYA OLMASINI ENGELLEDİK”

Suriye’ye yaptıkları yardımın önemine değinen Rusya Devlet Başkanı, “Eğer Rusya Suriye’yi desteklemeseydi, bu ülkede durum Libya’dakinden daha kötü olurdu. Mülteci sayısı da fazla olurdu. Bizim yasal Suriye hükümetine desteğimizin Libya, Irak, Yemen, Afganistan ve başka ülkelerden gelen mülteci sayısıyla hiç bir bağlantısı yok.” şeklinde konuştu.

Suriye’de durumun çok ciddi olduğunu vurgulayan Rus lider, “IŞİD Suriye ve Irak’ın önemli bir kısmını kontrol ediyor. Teröristler Mekke, Medine ve Kudüs’ü istediklerini deklere ettiler.” uyarısında bulundu.

İSTENMEYEN HÜKÜMETLER TERÖRİST ORGANİZASYONLARLA DEVRİLİYOR

Batılı ülkeleri istenmeyen hükümetleri terörist organizasyonlarla devirmeye çalışmakla suçlayan Putin, “Artık jeopolitik hırsları ve çifte standartları bir kenara bırakmalıyız. Doğrudan ya da dolaylı terör örgütleri ile birilerinin hedefleri başarılmaya çalışılıyor. Buna istenemeyen hükümetlerin devrilmesi dahil…” eleştirisi getirdi.

SURİYE HÜKÜMETİ, KÜRTLERİ VE MUHALEFET GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMELİ

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'i, Kürtleri, ılımlı Suriye muhalefeti ve bölge ülkelerinin terörle mücadelede çabalarını bir araya getirmeleri gerektiğini vurgulayan Putin, “Biz bu sorunu çabalarımızı bir araya getirerek çözebiliriz.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 1,291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,385 µs