En Sıcak Konular

ABD Pakistan'ın nükleerine karşı 5 milyar dolar önermiş

15 Eylül 2015 17:17 tsi
ABD Pakistan'ın nükleerine karşı 5 milyar dolar önermiş Pakistan Başbakanı Şerif, ABD'nin kendisine nükleer denemeleri durdurma karşılığında 5 milyar dolar para teklifinde bulunduğunu açıkladı

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülkesindeki nükleer denemeleri durdurması için dönemin ABD Başkanının kendisine beş milyar dolar teklifte bulunduğu ancak ulusal çıkarlar için parayı reddettiğini ileri sürdü.

Pakistan Başbakanı Şerif, "Nükleer denemelerden vazgeçmem için ABD 5 milyar dolar teklif etmişti" dedi.

Çiftçilerin toplantısına katılan ve burada bir konuşma yapan Şerif, "Nükleer denemeleri durdurmak için dış baskıyı reddederek, ülkenin onuru ve çıkarı için karar vermiştim. Eski ABD Başkanı defalarca bana telefon ederek nükleer denemelerden vazgeçmem için 5 milyar dolar para teklifinde bulunmuştu" dedi.

Ülkede terör eylemlerinin azaldığını ve iktisadi durumun olumlu yönde geliştiğini belirten Şerif, ABD'nin nükleer denemeler konusunda baskısını reddettiğini söyleyerek, "Bana o zaman dediler ki biz Hindistan'a baskı yapacağız, ben dedim ki önce Hindistan'a sorun, sonra bize gelin" değerlendirmesinde bulundu.
Şerif, hükümetin tarım alanına öncelik verdiğini, Pakistan'da çiftçilerin sorunlarına yönelik yaklaşık 3,4 milyar dolarlık bir yardım paketi hazırlandığını açıkladı. Şerif, şunları belirtti:

Tarımsal alanında kalkınma için çiftçilerin ürünlerin sigortası, elektrik fatura ödemelerinde kolaylık, banka borçlarının geri ödenmesi ve hafif faiz oranda alımı ve modern tarımsal aletler, makinelerin ithalatı için gümrük ve gelir verginin kaldırımını kapsayan 341 milyar rupilik yardım paketi bugün kabine toplantısında onaylandı.

Hindistan'ın 12 Mayıs 1998'de gerçekleştirdiği nükleer denemelerin ardından Pakistan da aynı yıl 28 Mayıs'ta beş başarılı girişim yaptığını açıklamıştı.



Bu haber 1,286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs